Mainos

Nissanin robottiauto edistyy – Leafin autonomista teknologiaa esiteltiin mainosvideolla

0:42

Nissanin täysin itseajava auto on vielä kehitteillä, mutta sen sähköauton Leafin seuraavaan versioon on tulossa autonominen ProPilot-toiminto.

Nissan on antanut esimakua seuraavan sukupolven Leafin itseajo-ominaisuuksia uudella esittelyvideolla. Autovalmistaja on luvannut, että sen tulevaisuuden Leaf-mallin autoissa on autonomisen ajamisen ominaisuuksia.

Uusien ominaisuuksien on tarkoitus avustaa muun muassa kiihdyttämisessä, jarruttamisessa ja ohjaamisessa yksikaistaisella maantiellä ajettaessa. ProPilot-nimeä kantavaa itseajojärjestelmää kehitetään tulevina vuosina autonomisemmaksi ja sen olisi tarkoitus suoriutua jatkossa jopa ruuhkaisista risteyksistä kaupunkiajossa.

Nissanin seuraavan sukupolven Leafin valmistuksen odotetaan alkavan syksyllä, jolloin autojen toimitusten odotetaan alkavan Japanissa vuoden loppuun mennessä. Nissan pyrkiikin kilpailemaan General Motorsin Bolt-mallin ja Teslan Model 3 -mallin kanssa edullisempien sähköautojen luokassa.

Nissan on myös suunnittelemassa autovalmistaja Renaultin kanssa yhteistä kuljetuspalvelua, jonka on tarkoitus käynnistyä lähitulevaisuudessa. Nissanin ja Renaultin älyautojen ja -palveluiden päällikkö Ogi Redzic kertoi Reutersille, että kuljetuspalvelun ei kuitenkaan uskota käynnistyvän ennen vuotta 2020.

Lähde: The Verge

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.