Nissan raahasi autonäyttelyyn tämän vuosimallin 2007 Frontierin ja antoi sen omistajalle uuden – uskoisitko, että mittarissa on yli miljoona mailia?

5:35
Tällä vuoden 2007 Nissan Frontierilla on ajettu miljoona mailia. Nissan esittelee autoa Chicagon autonäyttelyssä ja lahjoitti sen omistajalle uuden Frontierin.

Tällä viikolla käynnistyneessä Chicagon autonäyttelyssä on esillä käytetty Nissan.

Autonäyttelyissä esitellään tyypillisesti vain uusia autoja. Nissan on kuitenkin päättänyt tehdä poikkeuksen ja esittelee Chicagon autonäyttelyssä huomattavan paljon ajettua Frontieria.

Auton erikoisuutena onkin sen kilometrimäärä. Auton omistaja, yhdysvaltalainen Brian Murphy, on nimittäin kerryttänyt luottoautonsa mittariin miljoona mailia eli noin 1,6 miljoonaa kilometriä.

Hän osti viininpunaisen Frontierin uutena vuonna 2007 ja maaginen mailimäärä tuli täyteen 27. tammikuuta 2020.

Uusi auto tilalle

Nissan lunasti Murphyn auton kokonaan itselleen ja lahjoittaa tälle uuden Frontierin. Miljoona mailia manuaalilla ajanut Murphy aikoo valita seuraavaksi automaattivaihteisen version. Uudessa autossa on myös V6-moottori nykyisen nelisylinterisen sijaan. Kovin suurta muutosta Murphyn arkeen uusi auto ei kuitenkaan tuo, sillä Frontieria ei ole juurikaan päivitetty sitten vuoden 2007.

Murphy työskentelee kuriirina ja käyttää työssään omaa autoaan. Kilometrejä kertyy työn osa-aikaisuudesta huolimatta jopa 120 000 vuodessa.

Vaikka autolla on ajettu paljon, on se pysynyt erittäin hyvässä kunnossa, sillä Murphyn Frontierista ei päälle päin uskoisi, että kyseessä on miljoonan mailin kerhoon kuuluva auto.

Mitään suurempia vikojakaan autossa ei ole vuosien varrella ollut, ja esimerkiksi moottori ja vaihteisto ovat yhä alkuperäisiä. Kytkin kesti lähes 1,3 miljoonaa kilometriä ja jakoketju vaihdettiin 1,1 miljoonan kilometrin kohdalla. Sekin vain varuiksi.

Murphy kertoo vaihtavansa öljyt säännöllisesti itse ja pitävänsä autostaan muutenkin hyvää huolta sekä ajavansa aina rauhallisesti.

Lähde: Nissan

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja