Mainos

Nina Mikkosen kassi:

- hummeri - lanttu - salmiakkijauho - piimä - viinirypäleitä

Aki Wahlmanin ja Nina Mikkosen menu:

Hummerikeitto

1/2 hummerin kuoret 1/2 keltasipuli 4 valkosipulia 2 persiljan varret 1 rkl tomaattipuretta 2 cl konjakkia liekitykseen 2 dl valkoviiniä 3 dl kuohukermaa

Freesaa kuoret oliiviöljyssä kasvisten kanssa ja liekitä. Lisää liemet ja keitä 15 min. Siilaa liemi ja soseuta joukkoon 30 g voita.

Hummeria ja yrttisalaattia

1 hummeri 1 dl tuoreyrttejä suolaa pippuria

Puolita hummeri ja kokoa palat uudelleen puolitettuun kuoreen. Lisäkkeeksi yrttisalaattia

Lanttu-perunacreme

1 uuniperuna 100 g lanttua 1/2 dl kuohukermaa 3 valkosipulia 4 kpl ruohosipulia

Kuori ja kuutioi juurekset ja keitä suolaliemessä. Soseuta. Keitä kermaa sipulin ja yrttien kanssa ja lisää soseen joukkoon.

Piimälassi

2 dl piimää 1 dl joghurttia 10 mintun lehteä suolaa sokeria

Laita kaikki aineet cutteriin ja vaahdota.

Salmiakki-viinirypäleet ja salmiakkivaahtoa

2 dl puolitettuja viinirypäleitä 1 rkl sokeria 1 rkl voita 2 cl Cointreau-liköriä 2 dl kuohukermaa 1 rkl salmiakkijauhoa 1 rkl sokeria

Puolita viinirypäleet, hauduta sokerin ja voin seoksessa. Mausta liköörillä. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon hienonnettu salmiakkijauhe. Tee kuumalla lusikalla quenellit.

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.