- hummeri - lanttu - salmiakkijauho - piimä - viinirypäleitä
Aki Wahlmanin ja Nina Mikkosen menu:
Hummerikeitto
1/2 hummerin kuoret 1/2 keltasipuli 4 valkosipulia 2 persiljan varret 1 rkl tomaattipuretta 2 cl konjakkia liekitykseen 2 dl valkoviiniä 3 dl kuohukermaa
Freesaa kuoret oliiviöljyssä kasvisten kanssa ja liekitä. Lisää liemet ja keitä 15 min. Siilaa liemi ja soseuta joukkoon 30 g voita.
Hummeria ja yrttisalaattia
1 hummeri 1 dl tuoreyrttejä suolaa pippuria
Puolita hummeri ja kokoa palat uudelleen puolitettuun kuoreen. Lisäkkeeksi yrttisalaattia
Lanttu-perunacreme
1 uuniperuna 100 g lanttua 1/2 dl kuohukermaa 3 valkosipulia 4 kpl ruohosipulia
Kuori ja kuutioi juurekset ja keitä suolaliemessä. Soseuta. Keitä kermaa sipulin ja yrttien kanssa ja lisää soseen joukkoon.
Piimälassi
2 dl piimää 1 dl joghurttia 10 mintun lehteä suolaa sokeria
Laita kaikki aineet cutteriin ja vaahdota.
Salmiakki-viinirypäleet ja salmiakkivaahtoa
2 dl puolitettuja viinirypäleitä 1 rkl sokeria 1 rkl voita 2 cl Cointreau-liköriä 2 dl kuohukermaa 1 rkl salmiakkijauhoa 1 rkl sokeria
Puolita viinirypäleet, hauduta sokerin ja voin seoksessa. Mausta liköörillä. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon hienonnettu salmiakkijauhe. Tee kuumalla lusikalla quenellit.