Nimi johti koulukiusaamiseen – nyt 11-vuotias Trump haluaa vaihtaa nimensä

9:31
Miten kiusaamiseen voisi puuttua? Miten sitä voisi ehkäistä? Katso keskustelua yltä.

Kuudesluokkalainen amerikkalaispoika joutui kiusatuksi sukunimensä takia, joka on sama kuin Yhdysvaltojen mielipiteitä jakavalla presidentillä, kertoo muun muassa ABC News.

11-vuotias amerikkalaispoika haluaa vaihtaa sukunimensä saadakseen häneen kohdistuneen kiusaamisen loppumaan. Pojan nimi on Joshua Trump.

– He kiroavat häntä, he kutsuvat häntä idiootiksi, he kutsuvat häntä tyhmäksi, kertoo pojan äiti Megan Trump  ABC News -sivustolle.

Kiusaaminen alkoi Brandywine School Districtilla sen jälkeen, kun Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump aloitti kampanjoinnin virkaa varten. Vuoden ajan Joshua oli jopa kotikoulussa, mutta palattuaan uuteen kouluun kiusaaminen jatkui.

Perhe ei ole sukua presidentti Trumpille.

"Hän vihaa itseään"


Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Joshua haluaa, että hänen sukunimensä muutetaan samaksi kuin hänen isällään, Bobby Bertolla.

Perhe on halunnut tuoda tapauksen julkisuuteen, sillä heidän mukaansa koulu ei ole puuttunut kiusaamiseen vanhempien ja opettajien välisistä tapaamisista huolimatta.

– Hän vihaa itseään, ja hän vihaa sukunimeään, ja hän on surullinen koko ajan, ja hän ei halua enää elää tuntien sillä tavalla, ja vanhempana se on pelottavaa, äiti sanoo.

Koulu vaihtoi nimen tiedoistaan

Koulun mukaan vanhempien kanssa käydyn viimeisimmän keskustelun jälkeen kiusaamista on selvitetty, ja viisi oppilasta tunnistettu ja rangaistu. He ovat myös pyytäneet Joshualta anteeksi.

Perheellä on käynnissä myös virallinen prosessi nimen muuttamiseksi, mutta koulun mukaan Joshuan sukunimi on vaihdettu jo nyt Bertoksi heidän järjestelmiinsä.

– Sitä kautta jopa sijaisopettajilla on oikeat tiedot. Lasten täytyy olla ystävällisiä, ja Joshuan pitää tuntea itsensä hyväksi koulussa sen suhteen, kuka hän on, sanoo koulun rehtori Mark Mayer  Yahoo Lifestylelle.

Kiusaamistapaus on saanut paljon huomiota yhdysvaltalaismediassa. Lauantaina paikallinen kiusaamista vastustava järjestö palkitsi Joshuan hänen rohkeudestaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja