11-vuotiaan tyttären nimi aiheuttanut syrjintää ja kiusaamista – perhe suree: "Aiemmin nimeä kehuttiin kauniiksi"

Australialaisperheen 11-vuotias tytär sai aikanaan nimensä egyptiläisjumalatar Isisin mukaan. Vuosia myöhemmin perhettä alettiin syrjiä, sillä nykypäivänä nimi tuo mieleen pahamaineisen terroristijärjestön.

Kun Sheridan Leskien oli raskaana, hän valitsi yhdessä miehensä Frankin kanssa tyttärelleen nimen egyptiläisjumalatar Isisin mukaan. Isis on egyptiläisen mytologian mukaan äitijumalatar, joka edustaa aivan päinvastaisia arvoja kuin samanniminen terroristijärjestö.

– Isis on kaunis nimi ja valitsimme sitä pitkään. Isis-jumalatar on hoivaaja, joka välittää muista. Aiemmin nimeä kehuttiin kauniiksi, Frank Leskien kertoi Daily Mailille vuonna 2014.

Sittemmin nimeen tuli ikävä kaiku, sillä nykypäivänä se yhdistetään ääri-islamistiseen terroristijärjestö Isisiin.

Monet ovat alkaneet vältellä perhettä epäilyttävältä kuulostavan nimen takia. Kun isä kutsuu tytärtään nimeltä, ihmiset katsovat oudoksuvasti. Myös Isisin isoveljeä Maximusta kiusataan siskonsa nimen takia.

– Tämä satuttaa koko perhettä, Leskien sanoo.

Sheridan Leskien kertoi myös australialaismedialle, että monet ovat kehottaneet heitä vaihtamaan tyttärensä nimeä, mutta hän itse pitää ajatusta naurettavana, sillä tytärtä on kutsuttu samalla nimellä jo silloin, kun hän oli vielä äitinsä kohdussa.

Leskienin lisäksi ongelma koskettaa tuhansia muita naisia, joiden nimi on Isis. Yhdysvaltalainen Isis Martinez käynnisti kolme vuotta sitten kampanjan Isis-nimen maineen puhdistamiseksi ja kerää edelleen nimiä vetoomukseen, jotta terroristijärjestöä alettaisiin kutsua jollain muulla nimellä.

– Useita Isis-nimisiä tyttöjä kiusataan nimensä takia, ja samannimiset aikuiset kohtaavat voimakkaita ennakkoluuloja työmarkkinoilla ja julkisissa tiloissa, kuten lentokoneissa, Martinez sanoo.

Martinezin vetoomukseen on tullut jo yli 65 000 allekirjoitusta.

***


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja