Niko Saarisen ujo luonne yllätti Outi-äidinkin Race Across the World -kuvauksissa: "Olen sosiaalisesti rajoittunut"

Niko Saarinen paljastaa mehukkaan juorun Race Across -kulisseista: "Tuotanto joutui puuttumaan" 6:56
Niko Saarinen ja hänen Outi-äitinsä kertovat MTV Uutisten haastattelussa mielenkiintoisen yksityiskohdan, johon tuotanto joutui heidän reissunsa aikana puuttumaan.

Niko Saarinen huomasi tv-ohjelman kuvausten aikana, miten riippuvainen hän oli yhtäkkiä muista ihmisistä. Se oli hänelle vaikea paikka.

Race Across the World Suomi-kisassa Marokosta Suomeen matkansa muutama viikko sitten aloittaneet Niko Saarinen ja Outi-äiti kertovat, millaisia uusia puolia kummastakin on noussut ohjelmaa tehdessä esiin.

Etenkin Niko yllättyi siitä, miten vaikeaa hänen on pyytää muilta, etenkään tuntemattomilta ihmisiltä neuvoja ja apuja. 

– Huomasin tuolla matkalla, että olen sosiaalisesti rajoittunut ihminen. En tykkää kysyä ihmisiltä apua, Niko myöntää MTV Uutisten haastattelussa.

Ohjelmassa ulkopuolisten apu on kuitenkin lähes välttämätöntä, sillä kilpailijoilla ei ole käytössä mitään digilaitteita – ainoastaan paperinen kartta. Apua tarvitaan muun muassa aikataulujen ja suunnan selvittämiseen sekä majoitusten varaamiseen.

 – Mehän elämme normaalisti älypuhelimet kädessä. Ei meidän tarvitse kysyä muilta, kun löydämme kaiken tiedon googlesta, Niko pohtii.

– Ja yhtäkkiä tajuat, että sinun täytyy mennä puhumaan ventovieraalle ihmiselle. Se on ihan hirveää.

Myös Outi-äiti laittoi merkille sen, miten vaikeaa Nikon oli lähestyä muita ihmisiä.

– Niko ei kehdannut kysyä apua, ja pakkohan meidän on joltain kysyä, jotta tiedämme, mihin olemme menossa. Kun sanoin Nikolle, että kysy vaikka tuolta joltakin henkilöltä, niin Niko väitti aina, että ei se henkilö osaa englantia, Outi kertoo.

Nikoa taas vaivasi äitinsä kielitaidottomuus.

– Tuntui haastavalta ottaa mukaan ihminen, jolla ei ole kielitaitoa, Niko sanoo.

– Äiti osaa tilata itselleen espanjaksi kahvin, ja sitä yritin toitottaa hänelle, että jumalauta, kun se ei nyt tässä Marokon torilla auta, että osaat tilata espanjaksi kahvin.

Niko sanoo omaavansa itse melko hyvän englannin kielen taidon.

– Paitsi että puhun sitä sellaisella brittiaksentilla, että kaikki eivät välttämättä ymmärrä sitä, Niko sanoo.

Myös äidin jatkuva läsnäolo oli yksin asuvalle Nikolle välillä haastavaa. Niko antaa äidilleen kuitenkin kiitosta tämän hyvistä hermoista.

Kaksikolla on myös kuvausten ulkopuolella varsin tiiviit välit, ja Lappeenrannassa asuva Outi on muuttamassa lähemmäs poikaansa asumaan. Niko kertoo asuneensa lapsuudenkodissaan parikymppiseksi saakka. 

Race Across the World -kisassa ovat edelleen mukana neljä paria. Nikon ja Outin lisäksi kohti Suomea suuntaavat Minttu Murphy-Kaulanen ja hänen tyttärensä Jasmin, kirjailija Juha Itkonen  ja hänen poikansa Jalo Itkonen sekä Jutta Larm ja Juha Larm

Niko paljastaa kulisseista myös mehukkaan uutisen kulisseista. Katso yllä olevalta videolta, mihin tuotanto joutui puuttumaan kaksikon reissun aikana.

Race Across the World Suomi MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla lauantaisin klo 21.  MTV Katsomo+ -tilaajille seuraavan viikon jakso ennakkoon.

Lue myös:

    Uusimmat