- aurajuustoa - karitsan ulkofile - lakkoja - munakoiso - savustuspussi
Hans Välimäen ja Niklas Lindgrenin menu:
Aurajuustokeitto
1 keltasipuli 1 valkosipulin kynsi 2 dl kermaa 50 g aurajuustoa timjamia pippuria 1 dl vettä
Freesaa sipuli ja lisää liemet. Keitä kunnes 1/3 on haihtunut ja vatkaa tehosekoittimella joukkoon hieman aurajuustoa, tarkista maku ja tarjoile.
Munakoiso-aurajuustogratiini
1/2 munakoisoa 2 valkosipulin kynttä suolaa pippuria (vehnäjauhoja leivitykseen)
"Itketä"munakoisoja n. 10 min ja paista oliiviöljyssä kullanruskeiksi. Rakenna kastikkeen kera kerroksittain ja gratinoi uunissa 10 min.
Paistettua karitsan ulkofilettä, perunarisottoa ja balsamicokastiketta
1 karitsan file suolaa pippuria 2 perunaa 1 dl kermaa 50 g parmesaania
Leikkaa peruna pieniksi kuutioiksi ja kypsennä kermassa. Mausta ja lisää juustoraaste.
Liekehtivät savustetut valkosipulit
2 valkosipulia suolaa öljyä pippuria
Halkaise valkosipulit ja laita ne savustuspussiin10 minuutiksi. Kypsennä uunissa loppuun ja tarjoile.
Savustuspusseja ei saa käyttää ohjelmassa näytetyllä tavalla! Käyttö avotulella/ sähköhellalla aiheuttaa paloturvallisuutta vaarantavan tilanteen. Ennen savustuspussin käyttöä tutustu huolella pakkauksessa oleviin ohjeisiin.
Niklaksen hillaherkku
100 g hilloja 50 g sokeria 2 rkl yoghurttia 1 vaniljatanko2 rkl Cointreau -likööriä 50 g kermavaahtoa
Rakenna kerroksittain lasiin ja tarjoile.