Mainos

Niinistö: Valtiovalta hyväksyi hiljaisesti umts-kaupat

Kokoomuksen Sauli Niinistö uskoo, että valtio on antanut hiljaisen hyväksyntänsä Soneran UMTS-kaupoille.

Valtiovarainministeri Sauli Niinistö arvioi, että valtio on antanut hiljaisen hyväksynnän Soneran osallistumiselle umts-huutokauppoihin.

Niinistön mukaan näin voidaan päätellä, jos liikenne- ja viestintäministeriön edustaja Soneran hallituksessa ei ole vastustanut hankkeita.

Ninistö toisti tänään kokoomuksen eduskuntaryhmän kesäkokouksen yhteydessä Lieksan Kolilla toiveensa, jonka mukaan kaikkien asiasta jotain tietävien tulisi kertoa pikaisesti tietonsa.

-Tieto auttaa siihen. että tiedetään, mitä on tapahtunut. Olisi helpompi jatkaa keskustelua, jos varman tiedon pohja olisi selvillä.

Niinistö sanoi ymmärtävänsä, että valtiota Sonerassa edustanut virkamies haluaa ensin kertoa näkemyksensä oikeuskanslerille. Vastauksen voisi silti antaa nopeammin kuin määräaikaan mennessä.

Liikenneministeriön omistusohjausyksikön päällikkö Kalevi Alestalo on kuitenkin ilmoittanut, ettei hän kerro tietojaan julkisuuteen.

Valtiovarainministeri muistutti, että Soneran yleinen strategia on siunattu ilman mutinoita eduskuntaa myöten. Sen sisältönä oli riskialtis ja agressiivinen liiketoiminta. Yksittäiset toimet ovat olleet osa tätä strategiaa. Lautamiesjärjellä voi Niinistön mukaan päätyä siihen, että asiat on hyväksytty, jos valtion edustaja ei ole pannut hanttiin.

-Käsitykseni on pikemminkin johtopäätös julkisuudessa olleista tiedoista kuin minkään uuden tiedon keksimistä.

Niinistö ei halua olla "kovin suuri viisas", kun arvioidaan poliittisen vastuun kantamista Sonera-päätöksistä. Viime kädessä asian ratkaisevat kaikki kansalaiset. Hallituksella on vastuu asiasta niin pitkälle kuin se kuuluu hallituksen poliittiseen toimintaan. Tästä on Niinistön mukaan varmasti erilaisia mielipiteitä.

Nykyisen ministerin Kimmo Sasin (kok.) roolista Niinistö tyytyi toteamaan, että harvoin on asioiden selvittelijää hirtetty. Sasi selosti tähänastista Sonera-keskustelua eduskuntaryhmälle. Asia ei kuitenkaan poikinut keskustelua kokouksessa, jossa oli pääasiana valmistautuminen hallituksen budjettineuvotteluihin.

(Seitsemän uutiset 19.08.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.