Nightwishin Marco Hietala: Floor opettelee jo suomea

Nightwish-basisti oli Kuopiossa vierailevan Huomenta Suomen haastattelussa torstaina.

Kuopion torilta tehdyssä Huomenta Suomen haastattelussa Nightwishin Marco Hietala muistelee muun muassa viime syksyä, jolloin aikaisempi solisti Anette Olzon jätti kaikkien yllätykseksi bändin yhtäkkiä.

Yhden päivän varoitusajalla tuuraajaksi palkattiin hollantilaislaulaja Floor Jansen, joka on soittanut Nightwishissa siitä lähtien.

– Vaihtuvuutta on tosiaan ollut ja kaikki tapahtui aika nopeasti. Mutta Floor on tehnyt todella hyvää duunia, hän otti sen järjettömällä ammattimaisuudella haltuun, Hietala ylistää.

Jatko on kuitenkin Hietalan mukaan auki, eikä bändin tulevaa kokoonpanoa ole lyöty lukkoon. Hän ei pidä mahdottomana myöskään sitä vaihtoehtoa, että Floor jäisi bändiin pysyvästi.

– On mahdollista, että jatkamme tällä kokoonpanolla, mutta emme ole lyöneet sitä lukkoon. Haluamme ottaa tämän nyt ihan iisisti, tehdä loput keikat. Nyt on menossa sellainen seestymisen aika, että katsotaan, miltä tämä oikeasti tuntuu, Hietala muotoilee.

Hän kertoo, että Nightwishin miehet totuttelivat käyttämään englantia työkielenään jo silloin, kun Anette Olzon liittyi bändiin. Sen takia kieli ei ole muodostunut ongelmaksi myöskään Floorin kanssa.

– Ainoa vaan, että hän on nyt alkanut treenaamaan suomea. Hän ottaa sen sellaisena älyllisenä haasteena, Hietala kertoo.

– Sitten kun hän saa sen jotenkin haltuun, niin sitten siirrytään puhumaan savoa, hän vitsailee.

Katso koko Marco Hietalan haastattelu Huomenta Suomen videolta.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat