Nico Rosberg säälii Bottaksen ja Vettelin nykytilaa: ”Raukka oli kuin Barrichello”

Kärkitalleissa ajavat Valtteri Bottas ja Sebastian Vettel eivät tällä hetkellä pysty vastaamaan nopeampien tallikaveriensa Lewis Hamiltonin ja Charles Leclercin vauhtiin, näkee yleiskommentaattoriksi ryhtynyt F1-mestari Nico Rosberg.

Leclerc ajoi Belgian Spassa uransa ensimmäisen F1-voiton kukistettuaan tallikaverinsa Vettelin lauantain aika-ajossa yli 0,6 sekunnilla ja pidettyä sen jälkeen kisatapahtumat tiukasti hallussaan paremman taktiikkansa avulla.

Rosberg näkee nuoren monacolaisen vain parantavan tästä, kun ensimmäinen kisavoitto on kauden monien vaikeuksien jälkeen viimein hankittu.

– Hän on ajanut niin hyvin tänä vuonna, ja uskon myös, että tästä tulee hänelle todella tärkeä läpimurto henkisesti. Ensimmäisen voiton saaminen antaa niin paljon itseluottamusta, että hän tulee ottamaan toisen askeleen ylöspäin, Rosberg kommentoi YouTube-kanavallaan.

– Vettel-raukka oli kuin barrichello tuossa kisassa. Antoi tallikaverinsa mennä ohi ja auttoi häntä kisassa, Rosberg sanoo viitaten Michael Schumacherin apumieheksi jämähtäneeseen Rubens Barrichelloon.

– Se on uskomatonta nelinkertaiselta maailmanmestarilta. Hän ei ole tuohon kovin tyytyväinen, se on varmaa, Rosberg uskoo.

Bottas ei pysty vastaamaan Hamiltonille

Vettel ei ole Rosbergin mukaan onnistunut ratkaisemaan autonsa hermostunutta peräpäätä, joka tottelee tällä hetkellä Leclercia huomattavasti paremmin. Kaiken kaikkiaan Ferrari on kuitenkin tehnyt poikkeuksellisen iskun Mercedeksen aiempaan vahvuuteen.

– On erittäin vakuuttavaa, että Ferrari on ohittanut Mercedeksen myös moottoritehoissa, joita on noin 20 hevosvoiman verran enemmän, Rosberg toteaa.

Lewis Hamiltonin taistelu kisassa Leclercia vastaan saa Rosbergilta kehut, mutta Bottaksen tilannetta suomalaiskuskille tilaa tehnyt Rosberg suree myös.

– Hän (Hamilton) on aina ollut todella nopea kisoissa. Bottaksella ei koskaan oikeastaan ollut mahdollisuuksia häntä vastaan kisassa.

– Bottaksella kisa oli tavanomainen: nopea aika-ajossa mutta ongelmissa kisassa. Yleisesti hän tekee hyvää työtä, muttei tietenkään pysty vastaamaan Lewisille tällä hetkellä, mikä on sääli MM-taistelun kannalta, Rosberg toteaa.

Mercedes-kaksikon välinen ero MM-pisteissä venyi Hamiltonin toisen ja Bottaksen kolmannen sijan myötä jo 65 pisteeseen. Kautta on jäljellä vielä kahdeksan osakilpailua.

Lue myös:

    Uusimmat