Kimi Räikkösen tallikaverin tyriminen saattoi ratkaista koko kisan: ”Virhe, joka voi maksaa paikan F1:ssä”

Heikkoja tuloksia läpi F1-kauden saanut Alfa Romeon kuljettaja Antonio Giovinazzi heitti jälleen yhden pistesijan menemään ajettuaan seinään juuri, kun Belgian GP:n kärki lähti viimeiselle kierrokselle.

Ulosajon myötä kisan loppuhuipennus jäi torsoksi. Kärkimies Charles Leclercia ahnaasti jahdannut Lewis Hamilton menetti mahdollisuuden viimeiseen iskuunsa, kun keltaiset liput liehuivat radalla.

Alfa Romeolta Giovinazzin yhdeksännen sijan menettäminen vei kaksi MM-pistettä. Italialaiskuski tekikin eniten hallaa itselleen.

– Ihan typerä virhe. Meni vähän liian pitkälle kanttarin yli ja tekonurmelle ja sitten lähti. Ihan kuskin virhehän tuo oli, C Moren asiantuntija Mika Salo kommentoi kisan jälkeen.

– Tämä on juuri se juttu, joka Giovinazzin kohdalla on akilleenkantapää. Tällaisia heilahduksia tulee, C Moren F1-selostaja Niki Juusela sanoo.

Giovinazzi on hankkinut kauden tähän asti ainoan pisteensä Itävallan GP:n kymmenennellä sijallaan. Saksassa Alfa Romeolta vietiin molempien kuskien tuomat pisteet sääntörikkomuksen takia.

Kimi Räikkönen on tuonut tallille 31 pistettä. Juuselan mukaan Giovinazzilla ei vain ole varaa tällaisiin virheisiin.

– Minun olisi hyvin vaikea uskoa, että jos Kimi olisi ollut vastaavassa tilanteessa ja pari kierrosta ennen maalia tai viimeisellä kierroksella hänet nähtäisiin rengasvallissa. Ei varmasti olisi tullut.

– Nämä ovat niitä virheitä, jotka voivat maksaa Giovinazzille paikan formula ykkösissä, Juusela toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat