Nico Rosberg esitti toiveensa Lewis Hamiltonin ensi kauden tallitoverista – "Siitä tulisi eeppistä"

Nico Rosberg uskoo, että Valtteri Bottaksen Mercedes-pesti päättyy tähän kauteen. Vuoden 2016 maailmanmestari haluaisi nähdä suomalaisen tilalla F1-sarjan jo jättäneen Fernando Alonson. 

Mercedes-johto päättää viikonloppuna alkaneen kesätauon aikana Lewis Hamiltonin ensi kauden tallitoverin. Toto Wolffin mukaan paikan ottaa joko Bottas tai tallin nykyinen varakuljettaja Esteban Ocon

Bottas lähti kesätauolle pettyneenä, sillä Saksan GP:ssä hän keskeytti ja Unkarin kisassa hän jäi kahdeksanneksi startissa tulleiden kolhujen seurauksena. Rosbergin mielestä Bottas on suuressa vaarassa menettää jatkonsa Mercedeksellä. 

– Kallistun vähän siihen suuntaan, että hänen aikansa tallissa on ohi. Kaksi viimeistä kisaa ovat olleet hänelle tuskallisia, ja uskon, että Ocon saa paikan ensi kaudelle. Molemmat ansaitsisivat sen paikan, sillä Bottaskin on ajanut hyvän kauden, Rosberg totesi kisaraportissa YouTube-kanavallaan

Rosberg haluaisi nähdä toisessa Mercedes-autossa Fernando Alonson. Vuosien 2005 ja 2006 maailmanmestari jätti kuninkuusluokan viime kauden jälkeen.  

– Meidän pitäisi tehdä aloite tässä ja nyt, jotta saisimme Alonson eläkkeeltä Mersulle ja Lewisin rinnalle. Siitä tulisi eeppistä.

MM-taistossa Hamiltonilla on nyt 62 pisteen johto Bottakseen. Max Verstappen on suomalaisesta seitsemän pinnan päässä.  

– Hamilton voittaa varmasti kuudennen mestaruutensa, sillä Bottas on tavallaan menettänyt otteensa ja Verstappenilla ei ole tarvittavaa autoa, vaikka ajaakin upeasti, Rosberg summaa. 

Lue myös:

    Uusimmat