NHL-valmentaja näkee pelaajiensa koronavirustartunnoissa myös hyvää – paljastaa tuntemuksensa ennen viimeistä ottelua: "Kuuntelimme Trumpia sinä iltana"

10:58
Olli Jokinen kertoi näkemyksiään NHL-kauden jatkumisesta Urheilusuorassa 2. huhtikuuta.

NHL-seura Ottawa Senatorsin koronvirukseen sairastuneiden pelaajien tilanteesta on kuulunut myönteisiä uutisia. Senatorsin päävalmentajan D.J. Smithin mukaan kaikki viisi koronavirustartunnan saanutta pelaajaa ja henkilökunnan jäsen ovat toipuneet, kertoo Ottawa Citizen.

– Hyvä uutinen on se, että kenelläkään heistä ei ollut pahoja oireita, mitä olemme nähneet televisiossa. Osa heistä ei voinut hyvin, mutta he ovat urheilijoita ja selvisivät siitä.

Senatorsin pelaajat ja koko henkilökunta asetettiin karanteeniin joukkueen palattua vieraskiertueelta Kaliforniasta maaliskuun alkupuolella. Ottawa pelasi kiertueella San Josea Sharksia, Anaheim Ducksia ja Los Angeles Kingsia vastaan.

Pian kiertueen jälkeen ilmoitettiin ensimmäisen seuran pelaajan saaneen tartunnan.

– Olen iloinen, että kaikki organisaatiossamme ja lennolla olleet ovat nyt kunnossa, mutta tämä on pelottavaa aikaa. Se iski meihin, mutta samalla se luultavasti pelasti monet meistä. Uskon, että heräsimme tilanteeseen, kun näimme sen näin läheltä, Smith sanoo.

– On tärkeä ymmärtää, että tämä tauti ei säästä ketään. Ei ole väliä oletko rikas tai köyhä, täytyy varmistua omasta turvallisuudestasi.

Ottelu Los Angeles Kingsiä vastaan jäi toistaiseksi viimeiseksi NHL:ssä ennen kuin sarja keskeytettiin. Smithin mukaan tunnelma Kaliforniassa oli erikoinen. Hän kertoo pelaajien olleen tietoisia, että yksi NBA-pelaaja oli saanut positiivisen testituloksen sinä iltapäivänä. Se herätti epäilyksiä pelin toteutumisesta.

– Kuuntelimme presidentti Trumpia televisiosta sinä iltana, Smith sanoo.

– Tunnelma oli todella erilainen. Odotimme vain liigan ohjeita. Olimme länsirannikolla, myöhemmässä ajassa, siksi pystyimme lukemaan siitä, mitä oli tapahtunut NBA:ssa. Kun NBA ilmoitti peruvansa ottelut, tiesimme, että emme tule kaukana perässä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja