NHL-suuruus menehtyi – harvalukuisessa joukossa jäljellä vain yksi: "Ennätys, jota ei koskaan tulla rikkomaan"

NHL-jääkiekkoliigan Montreal Canadiensissa huikeat seitsemän liigamestaruutta voittanut Jean-Guy Talbot on kuollut, seura kertoi asiasta perjantaina. Talbot oli 91-vuotias.

Puolustajana pelannut Talbot pelasi NHL:ssä vuosina 1955–1971. Hän voitti Canadiensissa Stanley Cupin viidellä ensimmäisellä pelikaudellaan (1955–1960), ja on yksi kahdestatoista tuolloisesta Montrealin pelaajasta, joka ylsi viiteen peräkkäismestaruuteen. Talbotin jälkeen elossa tuosta tusinasta on enää Don Marshall, 91.

– Viisi peräkkäistä mestaruuttamme on ennätys, jota ei koskaan tulla rikkomaan. Se tuntuu hienolta, Talbot totesi vuonna 2020 Canadiensin juhlistaessa historiallisen viidennen peräkkäistittelin 60-vuotispäivää.

Talbot juhli Montrealin paidassa mestaruutta myös 1965 ja 1966. Hän pelasi Canadiens-uransa jälkeen vielä Minnesota North Starsissa, Detroit Red Wingsissä, St. Louis Bluesissa ja Buffalo Sabresissa. 

Uran saldoksi kertyi kaikkiaan 1 056 NHL-runkosarjapeliä tehoin 43+242. Peliuran jälkeen Talbot oli valmentajana St. Louisissa ja New York Rangersissa.

 

Lue myös:

    Uusimmat