NHL-supertähti Connor McDavid harvinaisen suorasanaisena Jesse Puljujärvestä: "Hän ei halunnut tehdä niitä asioita"

13:59
Jesse Puljujärvi kertoo, miten vuosi Oulussa toi uutta nostetta hänen NHL-unelmalleen.

Jesse Puljujärveä ehdittiin pitää Pohjois-Amerikassa jo menetettynä lupauksena, mutta tällä kaudella Edmonton Oilersissa uuden tulemisen tehnyt suomalaislaituri on osoittanut epäilijöilleen.

Supertähti Connor McDavidin laitahyökkääjänä viime yön ottelussa jälleen viilettänyt Puljujärvi (1+1) puttasi kiekon Vancouver Canucksin maaliin ja nosti maalisaldonsa 13 osumaan tällä kaudella. Lukema on torniolaisen NHL-uran uusi ennätys.

Oulun Kärpistä uuden nosteen uralleen hakeneen Puljujärven muodonmuutos puhutti Edmontonin viime yön ottelun jälkeen sekä päävalmentaja Dave Tippettin että Connor McDavidin lehdistötilaisuuksissa.

Ken (Holland, Oilersin GM) ja minä puhuimme hänestä heti, kun saavuimme tähän seuraan. Toivoimme, että hän tulisi takaisin. Saimme paljon soittoja hänestä muilta seuroilta, mutta Ken ei halunnut vain päästää häntä. Viime kesänä keskustelimme hänen ja hänen agenttinsa kanssa ja puhuimme, mitä yritämme saavuttaa täällä. Totesimme, että hänen pelinsä on kypsynyt ja hän sopisi joukkueeseen mainiosti, Tippett kertasi Puljujärven paluun yksityiskohtia.

– En tiedä, mitä tapahtui edellisellä kerralla, mutta nyt hän on pelannut todella hyvin ja on sopeutunut joukkoon. Hän on iso ja vahva kaveri, joka pelaa kovaa. Hänen pelinsä on vain jatkanut kehittymistään. Merkittävin juttu on, että hän on todella mukautunut NHL-tyyliseen peliin ja on alkanut nauttia siitä. Hän taistelee pienessä tilassa ja maalin edessä, missä on vaikeinta pelata. Siinä hän on nyt parhaimmillaan.

Tippettin mukaan vauhdin hakeminen Suomesta ja Oulun Kärpistä on tehnyt hyvää.

– Viime kerralla (NHL:ssä) hän oli nuori kaveri, joka yritti vain oppia lajista. Hän ei puhunut kieltä, hän oli todella nuori, ja se on todella vaikeaa. Se hyppy on todella kova, ja nyt hän on tullut kypsempänä takaisin. Hän ymmärtää, miten hän on pelattava ollakseen menestyksekäs täällä, Tippett summasi.

"Ei halunnut karvata, eikä pelata kovaa"

Connor McDavid oli harvinaisen suorasanainen vastaessaan Puljujärveä koskevaan kysymykseen. Hänen mukaansa nuorelta suomalaiselta puuttui edellisellä yrityksellään tarvittava palo ja nöyryys, jotta hän olisi pärjännyt NHL:ssä.

– Hän on tehnyt kovasti töitä pelaamisensa eteen. Hän on muuttanut tapaansa pelata. Ennen kuin hän lähti (takaisin Suomeen) hän ei halunnut tehdä niitä asioita: hän ei halunnut karvata, eikä pelata kovaa. Nyt kun hän on tullut takaisin, ne ovat hänen vahvuuksiaan. Hän on iso kaveri ja vahva kiekon kanssa, hän ajaa maalille kovaa ja panee puolustajat maksamaan, jos he yrittävät sulkea häntä maalin edestä. Sellaista peliä me tarvitsemme häneltä, McDavid niputti.

Oilers kukisti viime yönä Puljujärven ja McDavidin tehoillessa Vancouver Canucksin 5–3 ja varmisti voitolla paikkansa NHL:n pudotuspeleissä.

Puljujärvi on tällä kaudella 49 ottelussa iskenyt toistaiseksi tehot 13+10=23.

3:40

Tulosruutu: Sebastian Aho mätti hattutempun yön NHL-kierroksella.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja