NHL-sensaatiosta peräpään rämpijäksi – Vegasin Erik Haula kääntää katseen peiliin: "Minun täytyy pelata paremmin"

Erik Haula: Minunkin täytyy pelata paremmin 5:06

Siinä missä Vegas Golden Knights liiti viime vuonna läpi kauden ja ylsi sensaatiomaisesti aina NHL:n finaaleihin, meno on ollut seuran historian toisen sesongin alussa takkuista. Vegasin suomalaishyökkääjä Erik Haula miettii ensisijaisesti sitä, mitä hän voi itse tehdä paremmin. 

Vegas majailee 15 joukkueen läntisessä konferenssissa vasta 13:ntena. Joukkueella on 14 ottelusta kasassa 13 pistettä.

Tehot 2+5 summannut Haula ei ole ollut tyytyväinen joukkueensa esityksiin muttei myöskään omaan peliinsä.

– Oli pelejä, joissa pelasin hyvin, mutta oli myös pelejä, joissa en pelannut tarpeeksi hyvin. Tässä on tullut mietittyä, että jos joukkue haluaa menestyä, minun täytyy myös itse pelata paremmin. Minun mielestäni viimeiset muutamat pelit ovat lähteneet oikeaan suuntaan. Olen siihen perehtynytkin ja katsonut, mitä voin tehdä itse paremmin. Se aina auttaa, kun katsoo peiliin vaan ja yrittää itse parantaa, Haula niputtaa MTV Sportille.

Joukkueena Vegasilla on Haulan mielestä parannettavaa pienissä asioissa.

– Siniviivat, kiekot sisään, kiekot ulos ja tämmöiset.

– Pikkuvirheitä on tullut vähän liikaa välillä. Niistä olemme puhuneet ja niitä yritämme parantaa. 60 minuuttia pitää laittaa sisään, jos haluaa voittaa pelejä tällä tasolla.

Onnikaan ei ole ollut Haulan näkemyksen mukaan nyt kasinokaupungin miehille yhtä suotuisa. 

– Kiekko ei ole pomppinut viime kauden alun lailla, kun ihmiset haluavat verrata siihen. Mutta tällainen vaikea alku vain vahvistaa meidän joukkuetta, kun me pääsemme siitä yli, ja varmasti pääsemme.

Edellisessä ottelussaan Vegas kukisti Carolinan maalein 3–0 ja Haula nappasi kaksi syöttöpistettä. Tulevana yönä Golden Knights kohtaa Toronto Maple Leafsin.

Mitä Haula on siitä mieltä, että 55 tehopisteen viime runkosarjakaudella hänen plusmiinussaldonsa oli -16, mutta tällä kaudella toistaiseksi yhden pykälän plussalla? Entä miten ketjukaverien vaihtelu on vaikuttanut peliin? Katso koko haastattelu ylälaidan videolta!

Lue myös:

    Uusimmat