NHL-pomo pyöritteli päätään Kaapo Kakon tempulle – "Hän on niin paljon tämän yläpuolella"

Toiset tarvitsevat siihen useita pelejä. Toiset useita kausia. Toisilta se ei onnistu koko uran aikana. Mutta Kaapo Kakko vakuutti heti ensimmäisessä ottelussaan. 18-vuotiaan suomalaishyökkääjän teot NHL-jääkiekkoliigan nuorten turnauksessa pantiin Pohjois-Amerikassa laajalti merkille.

NHL:n kesän kakkosvaraus Kakko tykitti heti taululle tehopisteet 1+3, kun hänen edustamansa New York Rangers kukisti Minnesota Wildin jatkoajalla 4–3. Kakon illan kruunasi hänen jatkoaikamaalinsa, jossa suomalainen kiersi rysän kahteen otteeseen, kunnes veivasi kiekon vanhanaikaisella mailansa rystypuolella sisään.

Eräs NHL-pomo pyöritteli The Athleticin mukaan päätään Kakon maalin jälkeen.

– Hän on niin paljon tämän kilpailun yläpuolella, pamppu sanoi viitaten nuorten pelaajien turnaukseen.

New York Rangersin puheenjohtaja John Davidson ei myöskään jättänyt käyttämättä verbaalista paikkaansa antaa Kakon suuntaan suitsuketta.

– Jääkiekko on hieno joukkuepeli ja tarvitset paljon hyviä paloja, jotta sinulla on erinomainen joukkue. Voitat hyvien pelaajien kanssa ja joskus löydät jätkiä, jotka voivat olla erinomaisia pelaajia. Hänellä on se mahdollisuus. On hauskaa, kun sinulla on joku tuollainen, joka kuuluu ryhmääsi, Davidson sanaili.

Eräs NHL:n kehitysvalmentaja on kiinnittänyt tarkkaan huomiota Kakon maalintekoon. Hän laski kaikki Kakon maalintekoyritykset viime kaudelta ja ynnäili Kakon tehneen seitsemän maalia vanhanaikaisella.

– Jotkut joukkueet eivät tee niin monia edes yhden kauden aikana, koutsi sanoi.

Kakkoa ylistetään myös hänen sitkeydestään.

– Hän on valtavan taitava yhdistettynä valtavaan kilpailullisuuteen.

Lue myös:

    Uusimmat