NHL-pelaajat puhuivat: Aleksander Barkov on sarjan aliarvostetuin pelaaja – Patrik Laineelle kyseenalaista kunniaa

NHL:n pelaajat äänestivät nimettömästi Florida Panthersin suomalaishyökkääjä Aleksander Barkovin koko liigan aliarvostetuimmaksi pelaajaksi The Athleticin laajassa kyselyssä.

The Athletic kysyi erinäisiä kysymyksiä noin 200 NHL-pelaajalta, jotka vastasivat kysymyksiin nimettömästi. Yhdessä kysymyksessä pelaajilta kysyttiin NHL:n aliarvostetuinta pelaajaa. Suomalaistähti Barkov oli ylivoimaisesti kyselyn ykkössijalla, sillä 26 prosenttia vastanneista nimesi Barkovin aliarvostetuimmaksi.

– Jos hän ei pelaisi Floridassa, hän olisi supertähti. Hän on, mutta hän ei saa ansaitsemaansa kunniaa, eräs itäisen konferenssin pelaaja toteaa The Athleticille.

Muut äänet jakautuivat tasaisemmin, sillä seuraavaksi eniten ääniä saaneet Washington Capitalsin Nicklas Bäckström ja Tampa Bay Lightningin Brayden Point keräsivät kumpikin kahdeksan prosenttia äänistä.

Barkov noteerattiin myös NHL:n kokonaisvaltaisimman pelaajan äänestyksessä. Suomalaistähti keräsi neljä prosenttia kaikista annetuista äänistä. Ylivoimaisesti eniten ääniä keräsi Pittsburgh Penguinsin Sidney Crosby.

Patrik Laineelle kyseenalaista kunniaa

Myös Patrik Laine nousi kyselyssä esille, mutta hieman negatiivisessa valossa. Kyselyyn vastanneet pelaajat äänestivät suomalaistykin NHL:n toiseksi yliarvostetuimmaksi pelaajaksi Nashville Predatorsin P.K Subbanin jälkeen.

Laine keräsi yhdeksän prosenttia vastanneiden äänistä. Suuri osa pelaajista ei kuitenkaan halunnut vastata kyseiseen kysymykseen.

Lue myös:

    Uusimmat