NHL:n yön suomalaiset: Suomalaisvastustaja raivostui Mikko Rantasen osumasta, Sami Vatanen teki paluun kaukaloon

Colorado Avalanchen Mikko Rantanen teki NHL-kauden 27. osumansa, kun hän onnistui maalinteossa Vancouver Canucksia vastaan. Kierroksen ilonaiheita oli Sami Vatasen paluu kehiin pitkän sairausloman jälkeen.

Mikko Rantanen teki pisteen viidennessä peräkkäisessä ottelussa. Hän saa kiittää osumastaan ketjukaveriaan Gabriel Landeskogia – ja maanmiestään Markus Granlundia

Granlundilla oli hyvä paikka purkaa kiekko alivoimalla, mutta Landeskog nosti takaapäin ovelasti mailaa ja nappasi kiekon itselleen. Landeskog löysi Rantasen, jonka veto suoraan syötöstä vei Avalanchen 2–1-johtoon.

Granlund raivostui virheestään niin paljon, että löi mailan poikki maalirautoihin.

Rantanen osui päälle päätteeksi vielä voittomaalikisassa. Avalanche voitti ottelun 3–2.

Sami Vatanen palasi New Jersey Devilsin puolustukseen 14 ottelun tauon jälkeen. Vatanen kärsi aivotärähdyksen jälkioireista. Vatanen ei saanut pisteitä, mutta hän pelasi heti yli 22 minuuttia.

Kasperi Kapasen vire alkaa vaan nousta runkosarjan loppua kohti. Hän sai jo kauden 22. syöttöpisteensä tekemällä hyvän pohjatyön Andreas Johnssonin 3–1-maaliin. Kapanen on iskenyt viidessä viime ottelussa tehot 1+4=5.

Edes Connor McDavidin paluu ei auttanut Edmonton Oilersia, joka joutui jyrän alle. Toronto korjasi täyden potin kotiareenallaan 6–2.

Oilersin Mikko Koskinen joutui kovaan paikkaan Maple Leafsin rynnistyksssä. Koskinen päästi neljä maalia 16 laukauksesta ennen kuin hänet vaihdettiin pois maalilta toisessa erässä. Philadelphia Flyersistä tullut Anthony Stolarz pelasi ensimmäisen ottelunsa Oilersin paidassa.

Oilers on hävinnyt 16 viime ottelustaan peräti 13.

​​​​​​​Ei suomalaisia

Tehopisteet, +-, jäähyt, laukaukset, aloitusvoitot/aloitukset, jääaika. Maalivahdit: torjunnat/laukaukset.