NHL:n yön suomalaiset: Sinne rävähti! Sami Vatanen säkenöi käsittämättömässä ottelussa

Mikko Rantanen iski maalin Toronto-voitossa:"Pitkästä aikaa ehjä 60 minuuttinen" 2:13
Videolla Coloradolle maalin tehneen Mikko Rantasen kommentit Toronto-voiton jälkeen.

Sami Vatanen iski maalin ja tarjoili osumaan johtaneen syötön, kun hänen edustamansa New Jersey Devils päihitti jääkiekon NHL:ssä Chicago Blackhawksin 8–5 hurjan maali-iloittelun jälkeen.

Ottelun toinen erä oli muoti-ilmauksen mukaisesti suorastaan käsittämätön: siinä tykitettiin peräti kahdeksan osumaa. New Jersey vastasi niistä viidestä, Chicago kolmesta.

Suomalaishekumaakin erään mahtui, ja kenties näyttävin suoritus oli Vatasen syöttö joukkueensa 2–1-johtomaaliin. Suomalaispuolustaja lähetti puolustussiniseltä hyökkäyssiniselle oivaltavan, millintarkan syötön, joka vapautti Kyle Palmierin läpiajoon. Palmieri kiitti nostamalla kiekon yläpesään (videokuvaa alla).

Vatasen iskemä 5–1-maali syntyi samassa erässä ylivoimalla. Jesper Bratt jakoi kiekon hyökkäysalueella b-pisteen kaaren lähelle nousseelle suomalaiselle, joka tykitti terävällä lyöntilaukauksella kiekon verkon perukoille (videokuvaa alla).

Myös Chicago-puolustaja Henri Jokiharju kirjautti nimensä tehosarakkeeseen alustettuaan toisessa erässä joukkueensa 2–6-kavennusmaalin. Jokiharju jakoi hyökkäyssiniseltä poikittaissyötön toiseen laitaan, ja Patrick Kane tälläsi kiekon suoraan rysään (video NHL:n verkkosivuilla).

Niemi       MTL luukkuvahti

Tehopisteet, +-, jäähyt, laukaukset, aloitusvoitot/aloitukset, jääaika. Maalivahdit: torjunnat/laukaukset.​​​​​​​​​​​​​​