Mikä maali! Mikko Rantanen teki urosmehiläisen tempun – Colorado palasi komeasti voittokantaan

Mikko Rantanen iski maalin Toronto-voitossa:"Pitkästä aikaa ehjä 60 minuuttinen" 2:13
Videolla Mikko Rantasen kommentit Toronto-voiton jälkeen.

Colorado Avalanchen Mikko Rantanen ja Toronto Maple Leafsin Kasperi Kapanen pääsivät maalin makuun, kun Avalanche löi vaahteralehdet jääkiekon NHL:ssä lukemin 6–3.

Sinivalkomiehistä ensin osui Kapanen, joka vei Toronton neljännellä minuutilla 2–0-johtoon. Toronton Andreas Johnsson pelasi irtokiekon Coloradon maalin takana Kapaselle, jonka liikkeet olivat nopeita, ja suomalainen ehti ohittaa Colorado-maalivahti Semjon Varlamovin (video alla).

Ottelu oli tasan 2–2 jo vajaan 10 minuutin kohdalla, ja osuma oli Rantasen urotyötä. Kiekko lipui tilanteessa Toronton Nazem Kadrilta laitaan. Rantanen tuli takaa, nosti Kadrin mailan juuri oikealla hetkellä ja ryöväsi kiekon kuin karkin. Suomalainen otti muutaman luistimenpotkun, leipoi hetken pelivälinettä ja napautti sen hetken päästä hallitusti Maple Leafs -rysään (video alla).

Avalanchea suurimmin siivitti hattutempun leiponut Carl Söderberg. Ruotsalaishyökkääjä vastasi joukkueensa 3–2-johtomaalista, 4–3-voittohäkistä ja 6–3-rysästä, joka syntyi tyhjiin.

Coloradolla on ollut viime ajat vaikeaa, ja joukkue oli hävinnyt kolme edellistä otteluaan. Maple Leafs -voitto palautti kuitenkin Avalanchen tyylikkäästi voittokantaan.

Rantanen (21+48=69) on nyt NHL:n pistepörssissä kolmantena, tasapisteissä kakkosena olevan Calgary Flamesin Johnny Gaudreaun (27+42=69) kanssa, mutta seuraavalla sijalla vähempien tehtyjen maalien turvin. Pistepörssiä johtaa kuuden pinnan kaulalla Tampa Bay Lightningin Nikita Kutsherov (22+53=75).

Kapasella on tältä kaudelta tehopaunat 15+13=28.

Colorado Avalanchen päävalmentaja Jared Bednar:"Luotamme Mikkoon tiukoissa tilanteissa" 4:53
Coloradon päävalmentaja Jared Bednar puhuu muun muassa Mikko Rantasen merkityksestä.