NHL:n pistekärki Mikko Rantanen ilmiliekeissä – säväytti tempullaan jäässä maaten

Kaksi tehopistettä iskenyt Rantanen: Ei saatu paikoista sisään 2:43

Jääkiekon NHL:n pistepörssiä johtava Mikko Rantanen oli mukana Colorado Avalanchen molemmissa maaleissa, kun Detroit Red Wings kaatui lukemin 2–0.

Pääkuvan videolla Rantasen kommentit Detroit-voiton jälkeen.

1–0-maali syntyi ylivoimalla toisessa erässä. Rantanen irtautui Detroit-puolustaja Danny DeKeyserin vartioinnista maalin tasalle, ja jakoi Gabriel Landeskogin syötöstä terävän yhden kosketuksen tarjoilun luukulle Nathan MacKinnonille, joka pamautti kiekon reppuun (video alla).

Sama Coloradon ykkösnyrkki vastasi tehoillaan joukkueensa toisestakin maalista, ja siinä säväytti eritoten toisen syöttöpisteensä napannut Rantanen. 

Detroit jahtasi tasoitusta ilman maalivahtia, kun kiekko päätyi Avalanchen puolustuspään aloituksesta laitaan. Rantanen kiiti sen perään, mutta Detroit-hyökkääjä Anthony Mantha esteli häntä kropallaan väkevästi. Rantanen kaatui jäihin, mutta survoi kiekon väkisin keskialueelle ketjukaverinsa MacKinnonin pelattavaksi. MacKinnon jakoi keskelle Landeskogille, joka leipoi loppulukemat tyhjiin ajassa 59.01 (video NHL:n verkkosivuilla).

Ottelun avainhahmoihin lukeutui myös Colorado-maalivahti Semjon Varlamov, joka koppasi nollapelin 24 torjunnallaan.

Rantanen viilettää kahdeksan ottelun pisteputkessa, jonka aikana hän on mättänyt huikaisevat tehot 4+12=16. NHL:n piste- ja syöttöpörssejä johtava Rantanen on kaikkiaan iskenyt kauden 27 otteluun tehot 11+34=45.

Lähimpänä Rantasta pistepörssissä on kahden pinnan päässä ketjukaveri MacKinnon (19+24=43). Seuraavina, seitsemän pistettä Rantasen perässä tulevat Tampa Bayn Nikita Kutsherov (11+27=38) ja Toronton Mitchell Marner (6+32=38).

Syöttöpörssissä Marner on Rantasta lähimpänä, kaksi syöttöpinnaa perässä.

Lue myös:

    Uusimmat