NHL-finaaleissa muhii jättikäänne – Aleksander Barkov avautuu Floridan yllätysongelmista

Connor McDavid pisti Niko Mikkolan komeasti vipuun – Corey Perry sai nautiskella upeasta esityöstä 1:04
Videolla kuvaa NHL:n neljännestä finaaliottelusta, kun Connor McDavid johdatti 2+2-tehoillaan Edmonton Oilersin voittoon.

Florida Panthersin mestaruusmetsästys jääkiekkoliiga NHL:ssä jatkuu Edmontonissa Oilersin kotikaukalossa lauantain vastaisena yönä.

NHL:n finaaleissa muhii jättikäänne, kun Panthersin 3–0-johto on kutistunut orastavalla tavalla. Panthers johtaa nyt finaalisarjaa voitoin 3–2.

– Haluamme päästä pelaamaan mahdollisimman nopeasti, kun nelos- ja viitospeli eivät menneet niin hyvin kuin halusimme, Panthersin kapteeni Aleksander Barkov kertoi STT:lle ennen lentokentälle lähtöä.

– Paransimme viidenteen otteluun, mutta nyt haluamme parantaa vielä enemmän, Barkov täydensi.

Panthersin kannalta kaikki näytti hyvältä vielä kolmen pelatun finaaliin jälkeen. Nyt eteen on tullut yllättäviä ongelmia.

– Meidän täytyy pelata omaa peliä mahdollisimman hyvin. Pitää rakentaa huolella ja ottaa paremmat alut. Heitä ei saa päästää heti alussa johtoon, Barkov sanoo Panthersin kompastuskivistä.

Otettu tuesta

Panthers kirjoittaisi historiaa ennätysmäisesti, mikäli nyt veisi mestaruuden Edmontonissa. Se olisi silloin ensimmäinen NHL-seura, joka venyi edellisellä kaudella finaaliin kiilattuaan viimeisenä 16 joukkueen pudotuspeleihin, ja kampeaisi mestariksi heti perään.

Barkov pelitovereineen pyrkii pitämään ajatukset kurissa ja kontrollissa, kuuluisasti vaihto kerrallaan. Edes hyppy kotikaukalosta kanadalaisten kansoittamaan vierasareenaan ei kummeksuta, kummassakin ääntä lähtee lehtereiltä.

– Molemmissa on aika kova (möykkä). Hyvä ilmapiiri kummassakin, Barkov kehuu.

Panthersin neljä suomalaispelaajaa Barkov, Anton Lundell, Eetu Luostarinen ja Niko Mikkola sekä apuvalmentaja Tuomo Ruutu varmistavat sen, että juhannuksen vietossakin lukuisat suomalaiset seuraavat NHL:n tapahtumia.

Barkov, joka ei yleensä turise sen enempää kaukalon ulkopuolisista asioista, kiittelee nyt vuolaasti saadusta tuesta.

– Aika moni tuttu ja tutun tuttu on laittanut viestiä. Kyllä ihmiset seuraavat, ja se on hieno juttu – olen otettu kaikista tsemppauksista, Barkov kehuu.

NHL:n kuudes finaaliottelu näkyy ensi yönä Sub-kanavalta sekä MTV Katsomo -palvelusta. Lähetys lähtee käyntiin Suomen aikaan kello 03.

Lue myös:

    Uusimmat