New Yorkin pormestari de Blasio ilmoittautui demokraattien presidenttikisaan: "Donald Trump täytyy pysäyttää"

New Yorkin pormestari Bill de Blasio lähtee tavoittelemaan demokraattien presidenttiehdokkuutta. Hän on jo 23. demokraatti, joka on ilmoittautunut ehdokkaaksi puolueen esivaaleihin.

Donald Trump täytyy pysäyttää. Olen Bill de Blasio ja pyrin presidentiksi, koska on aika asettaa työtätekevä väki etusijalle, de Blasio julisti videolla, jolla ilmoitti ehdokkuudestaan.

De Blasiota, 58, pidetään puolueen vasemman laidan ehdokkaana. Hän uusi kautensa New Yorkin pormestarina vuonna 2013 lupaamalla puuttua kaupungin räikeään eriarvoisuuteen. Hän on muun muassa ottanut käyttöön palkalliset sairauslomat.

Hän myös esitteli alkuvuodesta suunnitelman, jolla on tarkoitus taata terveydenhuolto kaikille kaupungin asukkaille.

De Blasion mahdollisuuksia ei pidetä hyvinä. Mielipidekyselyissä ykköspaikkaa on pitänyt entinen varapresidentti Joe Biden.

Edes newyorkilaiset eivät usko de Blasion mahdollisuuksiin. Heistä kolme neljästä on kyselyiden mukaan sitä mieltä, ettei pormestarin tulisi lähteä presidenttikisaan.

De Blasio on perinteisesti ollut suosittu mustien keskuudessa, mutta latinot ja etenkään valkoiset eivät ole hänen politiikastaan innostuneet.

Lue myös:

    Uusimmat