New York Times: Ainakin yksi Trumpin asianajajista allekirjoitti valheellisen lausunnon

1:52
Trump vastasi tunteikkaalla videolla FBI:n ratsiaan: “Olemme aseistaneet poliisin vastustamaan vastakkaista poliittista puoluetta”

Ainakin yksi Yhdysvaltain entisen presidentin Donald Trumpin asianajajista allekirjoitti kesäkuussa lausunnon, jonka mukaan kaikki salaisiksi merkityt materiaalit, joita Trumpin kartanossa säilytettiin, olisi palautettu maan hallinnolle.

Näin kertoo New York Times -lehdelle neljä henkilöä, jotka ovat tietoisia kyseisestä asiakirjasta.

Kirjallinen lausunto annettiin sen jälkeen, kun oikeusministeriön viranomainen oli vieraillut kesäkuun alussa Trumpin kartanossa Mar-a-Lagossa.

Allekirjoitetun lausunnon olemassaolo viittaa siihen, että Trump tiimeineen ei ole kertonut aineistoon liittyvistä asioista täysin rehellisesti liittovaltion tutkijoille. Se saattaa myös selittää, miksi liittovaltion poliisin FBI:n kotietsintämääräyksessä viitattiin rikostutkinnan estämiseen liittyvään lainsäädäntöön, lehti kirjoittaa.

Lausunnon olemassaolo vastaa ainakin osaksi myös kysymykseen siitä, miksi päätös kotietsinnästä tehtiin vasta kuukausien päästä siitä hetkestä, kun oikeusministeriö aloitti asian selvittelyn yrittämällä käydä keskusteluja Trumpin ja hänen tiiminsä kanssa.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja