Neuvottelut käynnissä – Ruotsi tähyilee vuoden 2030 talviolympialaisia

Ruotsi harkitsee vuoden 2030 talviolympialaisten hakua.

Ruotsalaisten kiinnostus kisaisännyyteen heräsi uudestaan, kun Kansainvälinen olympiakomitea KOK lykkäsi talvikisojen hakuprosessia ensi vuoteen ja lähetti sen jälkeen mahdollisille ehdokkaille kyselyn kiinnostuksesta.

Ehdokkaiden kartoitus alkoi uudestaan, kun Japanin Sapporo lykkäsi hakemustaan ja Vancouverin olympiasuunnitelmat kaatuivat taloushuoliin.

Ruotsin olympiakomitean mukaan KOK on aloittanut ruotsalaisten kanssa "epäviralliset ja alustavat neuvottelut" mahdollisesta talviolympialaisten hakuprosessista.

Ruotsissa on päätetty tehdä asiasta esiselvitys.

– Ensimmäisenä askeleena meillä on ollut KOK:n kanssa tapaaminen, jossa olemme tarkastelleet tilannetta ilman kummankaan osapuolen sitoumuksia. Kokouksessa kävi ilmi, että KOK:ssa pidetään konseptista, jolla haimme vuoden 2026 kisoja, virkaa tekevä puheenjohtaja Anders Larsson kertoi Ruotsin olympiakomitean tiedotteessa.

– Esiselvityksen pitäisi vastata siihen, voimmeko alkaa edetä prosessissa.

Esiselvityksestä on luvassa väliraportti 20. huhtikuuta, ja selvityksen on määrä valmistua kesällä. Mahdollinen kisaisännyyden kolmivaiheinen haku voisi alkaa raportin valmistumisen jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja