Mainos

Nettiurkinta on miljardibisnestä – vuotajan yhtiöllä läheiset suhteet hallintoon

Nettiurkintakohun keskellä olevan Edward Snowdenin työnantaja on tehnyt tuottoisaa liiketoimintaa Yhdysvaltojen turvallisuushuolista.

New York Times -lehti kertoo, että konsulttiyhtiö Booz Allen Hamiltonin 5,76 miljardin liikevaihdosta 23 prosenttia tulee yksityisestä tiedustelutyöstä, jota se myy pääasiassa Yhdysvaltain hallitukselle.

Yhtiö ilmoitti viimeksi tammikuussa aloittavansa viiden vuoden yhteistyön puolustusministeriön kanssa. Sopimuksen arvo on jopa 5,6 miljardia.

Guardian-lehti kertoo, että esimerkiksi Yhdysvaltain kansallisen tiedustelun johtaja James Clapper on aikaisemmin ollut yhtiössä johtotehtävissä. Booz Allen Hamiltonin hallituksen varapuheenjohtaja Mike McConnell oli puolestaan tiedustelun johtajana George W. Bushin kaudella.

Booz Allen Hamiltonilla on 25 000 työntekijää, joista lähes puolella on pääsy salaisiin, kansallisen turvallisuuden kannalta arkaluonteisiin tietoihin.

Washington Postin mukaan Yhdysvalloissa kansallista turvallisuutta koskeviin tietoihin pääsee 854 000 ihmistä, joista vajaa kolmannes on alihankkijoiden palveluksessa.

Booz Allen Hamilton vahvisti eilen verkkosivuillaan, että 29-vuotias Edward Snowden on ollut sen työntekijänä vajaat kolme kuukautta Havaijilla, kuten Snowden itse kertoi Guardian-lehdelle.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.