Netflix mukaan suomalaiseen tv-tuotantoon? Suoratoistojätti lähestynyt useita tuottajia

Yhdysvaltalainen suoratoistopalvelu Netflix on osoittanut suurta kiinnostusta pohjoismaiseen tv-tuotantoon.

Hittimenestykseen kohonneista alkuperäissarjoistaan tunnettu Netflix on ruotsalaismedian SVT:n mukaan ollut yhteydessä jo useampaan ruotsalaistuottajaan.

– Netflix on pyytänyt lähettämään heille ideoita tv-sarjoista, joita voitaisiin tuottaa yksinomaan Netflixille. Päätöksiä tultaisiin tekemään tulevana syksynä ja tuotanto voitaisiin käynnistää ensi vuonna, kertoi ruotsalaistuottaja Piodor GustafssonSVT:lle.

Netflixin toimitusjohtaja Reed Hastings vahvisti ruotsalaismedialle, ettei tilauksia olla vielä tehty.

Netflixillä on jo valikoimissaan lukuisia kansainvälisiä hittisarjoja – muun muassa tanskalais-ruotsalaista tuotantoa oleva tv-sarja Silta kuuluu tähän kategoriaan. Netflixin alkuperäissarjoja on kuvattu ympäri maailman: Ranskassa, Italiassa, Espanjassa, Kolumbiassa, Brasiliassa, Kanadassa, Japanissa, Meksikossa ja Iso-Britanniassa.

Alkuperäissarjoissa hittipotentiaalia

Alkuperäissarjat ovat yksi Netflixin valteista. Supersuosittuja amerikkalaisia sarjoja ovat muun muassa House of Cards ja Orange is the New Black. Viime vuonna Netflix alkoi esittää tv-sarja Narcosta, joka on syntynyt kansainvälisellä yhteistyöllä.

– Narcos on ranskalaista tuotantoa, kuvattu Kolumbiassa ja supersuosittu Tanskassa. Tämä on nykyaikaa, Hastings kommentoi SVT:lle.

– Tuotamme ohjelmia kaikkialla maailmassa ja etsimme hyviä kertojia, joille annamme uudenlaisen jakelukanavan, sanoi puolestaan Netflixin sisältöpäällikkö Ted Sarandos.

Pohjoismainen tuotanto selvästi siis kiinnostaa, mutta aivan uusi juttu se ei ole. Vuonna 2012 Netflix alkoi esittää yhteistyössä norjalaisen yleisradioyhtiö NRK:n kanssa Lilyhammer-nimistä tv-sarjaa. Nyt kiinnostus vaikuttaisi olevan yhä vahvemmin alkuperäissarjojen tekemisessä.

Netflix lähestynyt useita suomalaistuottajia

Helsingin Sanomien haastattelema Yle Draaman päällikkö Jarmo Lampela kertoo, että suoratoistojätti on hänen käsittämänsä mukaan lähestynyt myös suomalaisia tuottajia.

MTV Digi kysyi Netflixiltä vahvistusta huhuille, joiden mukaan myös suomalaiset tv-sarjat saattaisivat päästä maailmanlaajuiseen levitykseen. Vastaus oli melko ympäripyöreä, eikä vahvistusta siis herunut. Kiinnostusta kuitenkin selvästi on.

– Etsimme jatkuvasti kokeneita tuottajia, joilla on kiinnostavia tarinoita jaettavaksi maailmalle. Meitä kiinnostavat aina uudet ja mukaansatempaavat projektit, jotka saattaisivat kiinnostaa myös suurta yleisöä, kertoi Netflixin edustaja MTV:lle.

Niin ikään Helsingin Sanomien haastattelema televisiotuottaja Roope Lehtinen pitää varmana, että Netflix tulee vielä mukaan suomalaiseen tv-tuotantoon.  Lehtinen on tuottanut muun muassa tv-sarjoja Helppo elämä, Mustat lesket sekä Koukussa.

Lehtinen ei kuitenkaan kerro, onko Netflix lähestynyt myös häntä.


Lue myös:

    Uusimmat