Nestehukkaa, pakkolepoa – Krista Pärmäkoski paljasti draaman MM-pronssin taustalta: "Oli lähellä, etten olisi pystynyt hiihtämään"

5:11
Suomen viestinaiset hiihtivät MM-pronssia: "Tulos oli maksimaalinen."

Krista Pärmäkosken osallistuminen torstaiseen MM-viestiin oli suomalaistähden mukaan vaakalaudalla vielä kisan aattona. 

Pärmäkoski johdatti viestiankkurina Suomen upeasti MM-pronssille. Hän kukisti päätösosuuden taistossa Yhdysvaltojen Jessie Digginsin

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Suomen ykkösnaishiihtäjä valitteli vielä keskiviikkona sitä, ettei ole palautunut kunnolla tiistain 10 kilometrin kisan rasituksista. 

Hän avasi noita tuntemuksiaan lisää MM-pronssisuorituksen jälkeen. 

– Täytyy sanoa, että minua vaivasi tosi paha nestehukka eilen. Nyt täytyy olla tosi tarkkana, että saan riittävästi juotavaa. Eilen oli lähellä, että olisi kääntynyt niin, etten pysty hiihtämään (tänään). Saimme tilanteen hallintaan pakkolevolla, syömisellä ja juomisella, Pärmäkoski selvitti.

Pärmäkoski sanoi juoneensa eilen "käytännössä koko ajan". 

– Minulla on vaaka reissussa mukana, ja se näytti 700 grammaa vähemmän kuin toissa päivänä, kisa-aamuna. Se tiistain kisa oli niin kuuma, että nestettä haihtuu.

Mitalisauman avautuminen tuli yllätyksenä Pärmäkoskelle, mutta se sytytti myös taistelemaan, sillä hän piti virettään huonompana kuin tiistain kympin kisassa. 

– Kyllä sain fiilistä viimeistään siinä, kun näin, että perhana, mitalista kamppaillaan!

Pronssikamppailun Pärmäkoski käänsi edukseen stadionin nousussa ja loppusuoralla. 

– Menee varmasti kirinä (urani) kärkikolmikkoon. Ehkä yksi hienoimmista on ollut Oslossa 2011, kun MM-pariviestin loppukirissä voitin (Astrid) Jacobsenin norjalaisen kotiyleisön edessä, Pärmäkoski muisteli. 

Mitali oli Pärmäkoskelle arvokisauran 11:s. Näistä seitsemän on tullut viesteistä. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja