Mainos

Neljä tehokasta keinoa – näin pääset eroon hedelmäkärpäsistä

Nopeasti lisääntyvien hedelmäkärpästen torjuntaan kannattaa ryhtyä jo heti ensimmäisten ötököiden ilmestyttyä. 

Hedelmäkärpäset ovat tuttuja vieraita lähes joka kodissa. Niitä pyörii niin hedelmäkorien kuin biojäteastioidenkin ympärillä. Jos hedelmäkulhojen pyyhintä ei tuota toivottua tulosta, kärpäsistä voi yrittää hankkiutua eroon seuraavilla kätevillä konsteilla.

Seuraavat hedelmäkärpäsansat kannattaa asettaa paikkoihin, jossa nämä hyönteiset viihtyvät parhaiten, eli esimerkiksi juuri hedelmäkulhojen läheisyyteen.

Etikkaa ja tiskiainetta

Laita pieneen astiaan puolet vettä ja puolet omenaviinietikkaa, sekä hieman tiskiainetta. Makealta tuoksuva omenaviinietikka houkuttelee kärpäsiä paikalle, jonka jälkeen veden pintajännityksen rikkova tiskiaine saa ne uppoamaan veteen. Halpaa ja tehokasta! 

Paperitötterö ja hedelmä

Lisää tyhjään lapsipurkkiin omenaviinietikkaa ja pala erittäin kypsää hedelmää. Rullaa sen jälkeen paperiarkki tötteröksi ja aseta purkkiin niin, että kapea osa jää purkin sisään. Hedelmäkärpäset löytävät tiensä purkkiin, mutta eivät taatusti löydä tietä sieltä pois. 

Paperin sijaan voit myös peittää purkin kelmulla, johon teet muutaman reiän kärpästen sisäänpääsyä varten.

Punaviini

Aivan kuten hedelmäinen omenaviinietikka, niin myös hedelmäinen punaviini houkuttelee pienet kärpäset nopeasti paikalle. Tehokkaan ansan saat jättämällä kapeakaulaisen punaviinipullon pohjalle hieman viiniä, jolloin hedelmäkärpäset etsivät tiensä pulloon, mutta eivät taatusti löydä tietään sieltä pois. Tällä tavoin saat myös lähes tyhjät viinipullot hyötykäyttöön. 

Hedelmäpussi

Pilko pala kypsää hedelmää, kuten omenaa, ja laita se avoimeen muovipussiin. Jätä pussi yön yli pöydälle paikkaan, jossa hedelmäkärpäsiä lentelee runsaimmin. Sulje pussi seuraavana päivänä varovasti ja heitä roskiin. Näin ainakin osa hedelmäkärpäsistä jättää sinut rauhaan. 

Video: Myös tämä videon niksi voi tehdä elämästäsi paljon helpompaa. 

0:39

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.