Neljä myyttiä matkailusta – Nämä luulot eivät pidä paikkaansa

Ovatko turistikierrokset vain turhaa rahastusta? Entä kannattaako Meksikoon matkustaa? Smartertravel.com kumoaa neljä matkustamiseen liittyvää myyttiä.

1. Älä mene opastetulle kierrokselle, jos haluat nähdä paikallista kulttuuria

Monet kuvittelevat turistikierrosten olevan ajanhukkaa. Yleinen harhaluulo on, että opas kierrättäisi ryhmäänsä pahimmissa turistirysissä ja kaupoissa, joissa myyjät kiskovat kovia hintoja suurilta ryhmiltä.

Todellisuudessa paikallisten järjestämät kiertoajelut tai -kävelyt voivat olla paras keino nähdä ja kokea paikallista kulttuuria. Opastetulla kierroksella voi oppia paikallisista nähtävyyksistä ja tavoista paljon yksityiskohtaisemmin kuin mitä

itse kierrellessä oppisi.

Oppaan kanssa saat kuulla yksityiskohtaisia tarinoita nähtävyyksien historiasta. Yleensä oppaat on koulutettu hyvin, ja he osaavat kertoa runsaasti paikallisesta historiasta, kasvillisuudesta ja eläimistöstä.

2. Älä liiku lomakohteessasi öisin

Maalaisjärki auttaa yleensä pitkälle, siksi pimeällä liikkumista ei tarvitse täysin vältellä.

Moni paikka herää eloon öisin, jolloin turistin on mahdollista kokea aitoa paikallista elämää. Esimerkiksi New York City on kaupunki, joka ei nuku koskaan, ja matkailijan kannattaa ehdottomasti tutustua myös sen öiseen puoleen.

Jotkut lomakohteet ovat luonnollisesti turvallisempia kuin toiset, ja pahamaineisimmat alueet kannattaa jättää väliin.

3. Älä matkusta Meksikoon, Jamaikalle tai muihin "turvattomiin" maihin

Jotkut maat ovat vaarallisia turisteille. Sitten on maita, joilla on huono maine, mutta jotka oikeasti ovat hienoja kohteita matkailijoille. Jos suunnittelet jättäväsi jonkun kohteen väliin sen huonon maineen takia, ota selvää, että huhut pitävät paikkansa. Lue netistä muiden kohteessa käyneiden kokemuksia ja tee päätöksesi vasta sitten.

Esimerkiksi Meksikossa on kaupunkeja, joita kannattaa välttää, mutta yhtä lailla turvallisia paikkoja, joihin matkustamalla saa kokea elämysrikkaan loman.

4. Älä matkusta yksin

Yksi matkustamisessa on omat riskinsä, mutta hyödyt voittavat ne monesti. Jos yksin matkustaminen kiinnostaa, älä epäröi.

Yksin matkustaessa saat itse valita aikataulusi, kohteesi ja matkustustapasi. Sinun ei tarvitse huolehtia kenestäkään muusta kuin itsestäsi. Yksinäisyyttä ei tarvitse pelätä, sillä yksinäisen matkustajan on helpompi tutustua uusiin ihmisiin.

Kuvat: Colourbox.com

Lähde: smartertravel.com

Studio55.fi/Tuuli Lindgren

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja