Näyttelijämiehensä koronalle menettäneeltä fitness-vaikuttajalta kipakka reaktio Trumpin twiittiin: "Ihan kuin meillä olisi ollut valinnanvaraa"

0:45
Videolla kerrotaan tarkemmin koronavirukseen menehtyneestä Nick Corderosta.

Koronavirustartunnan jälkeen menehtyneen näyttelijä Nick Corderon leski Amanda Kloots kirjoitti presidentti Donald Trumpille kipakan kommentin vastineeksi tämän twiitille.

Fitness-vaikuttaja Amanda Klootsin aviomies, kanadalaisnäyttelijä Nick Cordero, kuoli heinäkuussa 41-vuotiaana oltuaan sairaalahoidossa 95 päivää koronavirustartunnan vuoksi. Hoitojen aikana hänen toinen jalkansa jouduttiin amputoimaan veritulpan takia.

Amanda kertoi miehensä hoitoprosessista sen aikana Instagram-tilillään. Nickin menehdyttyä hän on päivitellyt Instagramiin hänen ja heidän poikansa kuulumisia. 

Vahva reaktio Trumpin tviittiin

Kun koronavirustartunnan saanut ja sittemmin sairaalasta kotiutunut Yhdysvaltain presidentti Donald Trump tviittasi 5. lokakuuta, että kenenkään ei tulisi pelätä koronaa tai antaa sen hallita elämäänsä, Amanda kirjoitti hänelle Instagramissa perheensä kokemuksiin perustuvan vastauksen.

Jos julkaisu ei näy, voit lukea sen täältä.

"Se hallitsi Nickin ja minun perheitteni elämää"

Amandan vastine Trumpin tviittiin kuului seuraavasti: ”Tämä on kaikille niille yli 208 000 amerikkalaiselle, jotka ovat menettäneet rakkaansa tälle virukselle: seison teidän rinnallanne. Valitettavasti tämä sairaus on kuitenkin hallinnut teidän elämäänne, eikö niin? Se hallitsi Nickin ja minun perheitteni elämää. Ehkä me vain ”annoimme sen tehdä niin”, ihan kuin meillä olisi ollut valinnanvaraa. Valitettavasti kaikki meistä eivät ole niin onnekkaita, että voisivat viettää kaksi päivää sairaalassa. 95 päivän ajan katsoin itkien vierestä, mitä koronavirus teki aviomiehelleni, henkilölle, jota rakastan. Sen jälkeen, kun on nähnyt, miten kaikkein tärkein ihminen maailmassa kuolee tähän sairauteen, kukaan ei ikinä sanoisi samaa, mitä tässä tviitissä todettiin. Siinä ei ole häivääkään empatiaa niitä kohtaan, jotka ovat menettäneet henkensä. Sen sijaan hän leveilee. Se on surullista, loukkaavaa, häpeällistä.”

Päivityksen lisäksi Amanda käsitteli asiaa muutamissa Instagram-tarinoiden osiossa. BuzzFeed kertoi hänen kommentoineen niissä, että hän ei ole poliittisesti aktiivinen henkilö, mutta tuota presidentin viestiä hänen oli vaikea olla noteeraamatta. Muiden koronavirukseen menehtyneiden henkilöiden perheiden puolesta hän totesi: ”Olemme peloissamme. Minäkin olen edelleen.”

”Toivoisimme vähän empatiaa, miksi oikein leuhkit?” hän oli kysynyt presidentiltä BuzzFeedin mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja