Skotlannissa julkaistiin video koronan leviämisestä – "pelottava" tietoisku sai kritiikkiä: "Lapset tulevat katsomaan videon..."

Näin hurjasti virus leviää työyhteisössä – MTV toteutti paljon puhuvan simulaation tautien leviämisestä 6:04
Näin hurjasti "virus" levisi työyhteisössä! MTV toteutti Skotlannin videota muistuttavan ja silmiä avaavan simulaation tautien leviämisestä.

Skotlantilainen tietoisku koronaviruksesta tuomittiin pelotteluksi.

Skotlantilainen koronatietoisku tuomittiin liian pelottavaksi ja ällöttäväksi. Skotlannissa julkaistiin kansanterveysmainos, jonka avulla haluttiin visuaalisesti osoittaa, miten koronavirus voi levitä, kertoo Yahoo.

Videolla nainen keittää teetä ja levittää "mönjää"

Videolla nuori nainen tekee teetä isoisälleen. Hänen ihollaan on vihertävää mönjää, joka symboloi koronavirusta. Nainen koskettelee keittiön esineitä ja myös halaa isoisäänsä. Pian töhnää on kaikkialla, myös isoisän kasvoilla.

Lopuksi mainos kehottaa varomaan koronavirusta.

"Olin suoraan sanottuna kauhistunut, kun näin tuon mainoksen"

Videota pidettiin yleisesti sekä ällöttävänä että ahdistavana. Pääministeri Nicola Sturgeon saikin kritiikkiä videon pelottavuudesta.

– Olin suoraan sanottuna kauhistunut, kun näin tuon mainoksen. Lapset tulevat katsomaan videon musiikkeineen ja "älä tartuta isovanhempiasi" -viesteineen, ja he tulevat pelkäämään hirvittävästi isovanhempiensa koskettamista, konsultoiva rikostekninen psykologi Keri Nixon suomi Expressin mukaan.

– Kuvittele, jos lapsi olisi halannut isovanhempaansa, ja muutamaa viikkoa myöhemmin tämä isovanhempi olisikin kuollut. Liittyipä sairaus covid-19-tautiin tai ei, lapsi elää tämän kanssa ikuisesti.

Katso tietoiskuvideo tässä. Juttu jatkuu videon jälkeen:

"Tarkoitus on kouluttaa, ei pelotella"

Nixonin mukaan myös hänen nuoret asiakkaansa pelkäävät virusta jo valmiiksi, ja pelko vaikuttaa heidän mielenterveyteensä. Hän huomauttaa, että videon olisi voinut tehdä ilman pelkoa.

– Olisi voinut käyttää vihreää limaa ja panna lapsen pesemään sen pois käsistään. Tarkoitus on kouluttaa, ei pelotella kansaa, hän kuvaa.

Lue myös:

    Uusimmat