Näyttelijä kauhistelee tiukkaa aborttilakia – taustalla hyvin henkilökohtainen syy

Näyttelijä Jameela Jamil on noussut Yhdysvaltojen osavaltioiden tiukkaa aborttilakia vastaan.

Näyttelijä, malli ja aktivisti Jameela Jamil on noussut julkisuudessa vastustamaan Georgian osavaltion viime viikolla vahvistamaa kiisteltyä lakia, joka kaventaa huomattavasti naisten aborttioikeuksia.

Lain on tarkoitus astua voimaan ensi vuoden alusta. Myös monet muut naiset ovat älähtäneet tiukasta laista sanoen, että sen ovat säätäneet miehet, jotka eivät ymmärrä naisen kehosta mitään.

Sosiaalisessa mediassa julkaisemassaan päivityksessä Jamil moittii lakia epäinhimilliseksi ja sanoo sen olevan esimerkki naisiin kohdistuvasta vihasta. Samalla 33-vuotias Jamil kertoo abortista, joka hänelle tehtiin nuorella iällä.

Naisen kommentit siitä, miten päätös abortista oli yksi hänen elämänsä parhaimmista, herättivät monissa närkästystä. Jamilia kriittiset kommentit suututtavat.

– En välitä v***kaan siitä, mitä kukaan ajattelee asiasta. Minun vartaloni. Minun päätökseni, hän kirjoittaa vihaisena.

Puolustajiakin kuitenkin löytyy. Erityisesti yhden raskaana olevan äidin kommentti tuntuu rohkeudessaan pysäyttävältä.

– Odotan tällä hetkellä ensimmäistä lastani miehen kanssa, jota rakastan. En ole koskaan ollut enemmän abortin puolesta kuin tällä hetkellä. Miten kauheaa olisikaan olla raskaana epätoivotussa tilanteessa voimatta säädetyn lain vuoksi tilanteelleen mitään, Amy Adams -niminen nainen kirjoittaa.

Tällä viikolla myös Alabama liittyi voimakkaasti abortteja vastustavien osavaltioiden joukkoon – siellä säädettiin Yhdysvaltain kovimmat aborttilait, joiden mukaan aborttiin ei oikeuta edes raiskaus tai insesti.

Lähde: Yahoo

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja