Näyttelijä Eero Ritala paljastaa erikoisen kikkansa – saa pidettyä pokkansa kuvauksissa satuttamalla itseään

Pirjo Heikkilä tähdittää jo Onnelan neljättä kautta – muttei ole itse seurannut sarjaa lainkaan 0:54
Pirjo Heikkilä tähdittää jo Onnelan neljättä kautta – muttei ole itse seurannut sarjaa lainkaan

Eero Ritalalla on tehokkaaksi todettu keino siihen, kuinka toimia kun naurukohtaus yllättää kuvauksissa.

Näyttelijä Eero Ritala palasi tuttuun rooliinsa kesällä 2020, kun hän sukelsi jälleen Anttina mukaan Onnelan maailmaan. Ritala kertoo, että hänen roolihahmolleen kuuluu suositun sarjan neljännellä tuotantokaudella surua, sillä Antin äiti on juuri kuollut tuotantokauden alkaessa. 

– Siinä on vähän semmoista hautajaishässäkkää, järjestelyä ja se aiheuttaa kaikennäköistä kimuranttia meininkiä Onnelassa, Ritala kertoo. 

Onnelan ensimmäisen kauden myötä Ritala pokasi parhaan miesnäyttelijän Kultaisen Venlan. Ritalan mukaan palkinto on vaikuttanut useiden tuotantokausien aikana melko vähän hänen työhönsä sarjan näyttelijänä, mutta se loi mieheen luottamusta tehdä "re-make"-sarjaa. Onnelan juuret juontavat sen ruotsalaiseen esikuvaan Solsidaniin, joka on valtava ilmiö kotimaassaan. 

Ritalan mukaan Onnelan tekeminen on yhä aivan yhtä hulvatonta kuin ennenkin. 

– Nämä ovat niin absurdeja tilanteita. Varsinkin nyt kun on pitänyt olla aika surullinen, ja sitten Jorma Kemppainen, eli tämä Santun (Karvonen) ehkä jopa vähän mielisairas roolihenkilö, tulee siihen jotain huohottamaan niskaan. Se on hankalaa myös, johtuen erittäin taitavista kollegoista.

Näyttelijä myöntää, että vaikka sarjaa on tehty pitkään, tulee yhä vastaan kohtauksia, joita ei meinaa saada työstettyä läpi, sillä näyttelijöitä naurattaa kertakaikkiaan liian kovasti. Ritala kertoo, että kun pokka meinaa pettää pahasti hän ja Antin vaimoa Saaraa näyttelevä Elena Leeve pyrkivät aina muistuttamaan toisiaan siitä, että nauramisen myötä myös muun kuvausryhmän työaikaa kuluu. Ritalalla onkin keinonsa siihen, kuinka saa naurunsa loppumaan nopeasti, jotta työnteko voi jatkua.  

– Yleensä vaan puren mun sormea. Yleensä se auttaa, kun satuttaa itseään fyysisesti, niin sen hymyn saa pois. 

Onnelan 4. tuotantokausi C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat