Natalie, 11, sai harvinaisen infarktin, joka vei kävelykyvyn "ikiajoiksi" – vanhemmat salasivat ennusteen, ja se kannatti

Natalie onnistui kuntoutumaan harvinaisesta selkäydininfarktistaan lääkäreiden huonosta ennusteesta huolimatta. Hän itse ei tosin tiennyt ennusteesta mitään!

Natalie Bentos-Pereira sai harvinaisen selkäydininfarktin vain 11-vuotiaana vuonna 2017. Sinnikäs Natalie opetteli uudelleen kävelemään ja onnistui kuntoutumaan huonosta ennusteesta huolimatta.

Herätessään eräänä perjantaiaamuna 2017 Natalie tunsi olonsa oudoksi. Hän koki kipua selässään, mutta tilanne ei vaikuttanut vakavalta; Natalie lähti kivusta huolimatta kouluun.

– Tytön isä oletti, että tämä on nukkunut huonossa asennossa, ja että kipu menisi pois. Natalie kävi terveydenhoitajalla ja soitti miehelleni kertoakseen, ettei kipu ollut kadonnut, vaan nyt sattui enemmän, äiti Margaret Bentos-Pereira kuvailee Love What Matters -sivustolla.

Itki kotona kivusta – olikin saanut selkäydininfarktin

Natalie lähti kohti kotia kesken päivän, mutta bussipysäkillä hänen jalkansa alkoivat pettää. Kotipysäkillä Natalie itki kivusta ja pääsi hädin tuskin sänkyynsä; tuskaisaa lastaan seurannut Margaret päätti illalla hakeutua tytön kanssa lääkäriin.

Kokeet paljastivat, että Natalie oli saanut harvinaisen selkäydininfarktin. Selkärangan infarkti syntyy, kun verenkierto selkäytimessä häiriintyy. Tila voi vahingoittaa kudoksia tai aiheuttaa vammoja.

Infarktin oireet vaihtelevat sen mukaan, missä infarkti on tapahtunut. Se oireilee usein yllättäen alkavana, kovana kipuna niskassa tai selässä. Infarkti voi aiheuttaa myös esimerkiksi halvausoireita, lihasheikkoutta, ongelmia rakon ja suoliston kanssa sekä muutoksia tuntoaistissa.

Infarktin aiheuttaja on usein verihyytymä.

Vanhemmat salasivat lääkäreiden ankean ennusteen

Vanhemmille lääkärit kertoivat, ettei Natalie luultavasti enää koskaan kävele. Vanhemmat Margaret ja Gerado päättivät kuitenkin olla kertomatta ennustetta Natalielle; tämä eli uskossa, että oppisi ilman muuta kävelemään uudelleen.

– Päätimme molemmat, ettemme halunneet hänen antavan periksi, äiti selitti päätöstä Mirrorin mukaan.

– Jos olisimme kertoneet hänelle, se olisi ollut lannistavaa. Halusimme hänen tekevän töitä toipumisen eteen ja uskovan itseensä lääkäreiden uskomisen sijaan.

Natalielle kerrottiin kaikki muu hänen tilastaan, mutta tieto kävelemisestä jätettiin pois.

– Kerroimme, että vaatisi paljon kuntoutusta ja kovaa työtä, jotta hän voimistuisi taas. Prosessi veisi aikaa eikä tapahtuisi yhdessä yössä, Margaret kuvaili.

Infarktin syy ei koskaan selvinnyt – liikuntakyky kuitenkin palasi

Kuntoutuminen kesti vuosia: aluksi Natalie opetteli kävelemään tuen kanssa ja pian hän jo kuntoutti itseään uimalla. Natalien matkan näet jutun alussa olevalta videolta!

Natalien infarktin syy ei koskaan selvinnyt. Nyt, viiden vuoden kuluttua onnettomuudesta, pian 17-vuotias Natalie kykenee jälleen liikuttamaan vasenta jalkaansa. Oikea seuraa perässä. Hän kykenee liikkumaan, on opetellut ajamaan ja pelaa mukautettua tennistä. 

Tulevaisuudessa Natalie haluaisi opiskella tulevaisuudessa vastasyntyneiden sairaanhoitajana.

Katso myös: Raju sairaus vei lihaksikkaan Debran tehohoitoon – videot näyttävät rankan kuntoutumisen:

Lähteet: Caters News, Brainandspine.org.uk, Lovewhatmatters.com,  Nm.org, Mirror.co.uk

Lue myös:

    Uusimmat