Patrickin, 27, sydän pysähtyi – rankalla kuntoutusvideolla jo 124 miljoonaa katsojaa: "Hän oli onnekas, että sai toisen mahdollisuuden"

Joulukuussa 2020 nuoren ja terveeksi itsensä olettaneen Patrickin sydän pysähtyi. Hänen kihlattunsa Simona päätti videoida miehen kuntoutumista.

Tanskalaisnainen kertoi seuraajilleen videomuodossa, miten rankkaa sydänpysähdyksestä ja aivovammasta kuntoutuminen on. Simona Chira, 25, dokumentoi kihlattunsa koettelemuksia joulukuusta 2020. Tuolloin Patrick Teichertin, 27, sydän pysähtyi yllättäen.

Kärsi tietämättään munuaisia rapauttavasta tilasta

Ennen sydänpysähdystään Patrick oli olettanut olevansa täysin terve. Simonan ja Patrickin tietämättä mies kuitenkin oli kärsinyt munuaistensa toimintaa rapauttavasta tilasta.

Kun munuaisten toiminta heikkeni, kaliumtasot Patrickin kehossa nousivat vaaralliselle tasolle. Hänen sydämensä pysähtyi.

Heräsi koomasta vastoin odotuksia

Simonan mukaan Patrickin sydän ei lyönyt 70 minuuttiin ja lääkäreiden mukaan olisi epätodennäköistä, että mies koskaan heräisi koomastaan. Patrick kuitenkin yllätti kaikki paitsi heräämällä, myös kuntoutumalla: hän joutui opettelemaan uudelleen muun muassa kävelemään.

– Hän sai vakavan aivovaurion, mutta se ei riittänyt lannistamaan häntä, Simona kuvaili 124 miljoonaa katsojaa tavoittaneen somevideonsa ohessa. Katso video jutun alussa!

"Sitoutumisesi mieheesi on uskomatonta"

Simona on nyt Patrickin omaishoitaja ja kertoo videoineensa miestä voidakseen nähdä, miten pitkälle hän on kuntoutumisessaan päässyt. TikTokissa nainen myönsi, että vaikka Patrick on edistynyt kuntoutumisessaan hyvin, hän ei koskaan tule palaamaan täysin ennalleen.

– Sitoutumisesi mieheesi on uskomatonta. Olet hänen enkelinsä, Luoja sinua siunatkoon. Olet mahtava ihminen, videon kommenteissa kiitellään.

Selitti somevideolla sydänpysähdyksen taustoja

Jatkovideollaan Simona kertoi Patrickin käyneen vuonna 2020 kosmeettisissa toimenpiteissä Turkissa: mies koki ulkonäkönsä "väsyneeksi" ja halusi korjata asian kirurgilla.

– Itse en nähnyt ongelmia, joita hän mainitsi, minusta hän oli täydellinen. Yritin anoa, ettei hän tekisi toimenpiteitä, mutta hän oli jo päätöksensä tehnyt, Simona kuvailee.

Simonan mukaan ennen leikkausta tehtiin verikokeita, joissa mitään erikoista ei ilmennyt. Simonalla oli kuitenkin omien sanojensa mukaan "pahoja aavistuksia", ja hän oli yrittänyt anoa Patrickia perumaan toimenpiteet. 

Leikkauksen loputtua Simonalle kerrottiin puhelimitse, että kaikki oli sujunut hyvin; vain noin tunnin kuluttua tästä hän kuitenkin sai uuden soiton Patrickin 70 minuutin sydänpysähdyksestä.

– Kun kuulin 70 minuutista, tuntui, että kaikki toivo katosi. Tiesin, että selviytymiselle on tuskin minkäänlaisia mahdollisuuksia.

Steroidit luultavasti syynä munuaisongelmiin 

Parin tarina on herättänyt paitsi myötätuntoa, myös kritiikkiä, sillä Simonan mukaan syyksi munuaisongelmiin epäiltiin Patrickin aiempaa steroidien käyttöä, joka oli jatkunut pitkään.

– Hän ei koskaan huolehtinut kehostaan. Hän ajatteli aina vain lihasten kasvattamista. En voinut estää häntä, vaikka anoin koko suhteemme ajan häntä lopettamaan, Simona kuvailee

– Haluan vielä mainita, että leikkauksella ei ollut mitään tekemistä sydänpysähdyksen kanssa. Oli vain ajan kysymys, että hän olisi saanut sen.

"Jos tunnet ketään, joka käyttää steroideja, varoita häntä"

Simonan mukaan oli tavallaan onni, että Patrickin sydän pysähtyi juuri sairaalassa, koska kotona hän olisi luultavasti kuollut. Kaksikko teki myöhemmin yhteisvideon, jolla Patrick kehottaa seuraajia jättämään pistokset ottamatta. Videolla mies toteaa "älkää ottako steroideja, se ei ole sen arvoista".

– Näette, mihin hän päätyi. Hän oli onnekas, että sai toisen mahdollisuuden. Hän katuu valintaansa loppuelämänsä ajan. Jos tunnet ketään, joka käyttää steroideja, varoita häntä, Simona kuvaa.

Lähteet: Caters News, Tiktok.com/@simochira

Lue myös:

    Uusimmat