Nasan pomo varoittaa: Meteorit ovat uhka Maa-planeetalle: "Toivon, että voisin kertoa teille näiden tapahtumien olevan erityisen poikkeuksellisia"

Rosetta-luotain kohtaa loppunsa 2:06
Video kertoo, kuinka Euroopan avaruusjärjestön Rosetta-luotain kohtasi loppunsa.

Nasa-johtaja Jim Bridenstine varoitti tällä viikolla, että meteorit ovat todellinen uhka Maa-planeetalle.

– Tässä ei ole kyse Hollywoodista, tässä ei ole kyse elokuvista. Tässä on kyse sen ainoan planeetan suojelemisesta, jonka tiedämme tarjoavan mahdollisuuden elämälle, Jim Bridenstine sanoi maanantaina.

Venäjällä loukkaantui yli tuhat

Bridenstine mainitsi esimerkkinä meteorin, joka räjähti Venäjän yläpuolella, Uralin alueella, helmikuussa 2013. Median mukaan tapauksessa loukkaantui yli 1 000 ihmistä, ja heistä 200 oli lapsia. 

Useat ihmiset haavoittuivat myös lentävän lasin vuoksi ikkunoiden särkyessä meteorin räjähdyksestä.

– Se oli kirkkaampi kuin aurinko, kun se tuli maan ilmakehään. Ihmiset tunsivat lämmön meteorista 62 kilometrin päähän, Bridenstine sanoi.

– Kun se viimein räjähti 18 mailia (noin 29 kilometriä) maanpinnan yläpuolella, sillä oli 30 kertaa Hiroshiman atomipommin energia. Se vahingoitti rakennuksia kuudessa kaupungissa.

Yli 4 000 rakennusta, enimmäkseen kerrostaloja, vahingoittui ja 200 000 neliömetriä lasia rikkoontui, valtiollinen RIA novosti -media kertoi tuolloin, nojaten tiedoissaan Tšeljabinskin alueelliseen hätätilaministeriöön.

– Toivon, että voisin kertoa teille näiden tapahtumien olevan erityisen poikkeuksellisia, mutta ne eivät ole.

Bridenstine kertoi myös, että Nasan mallinnukset näyttävät, että samanlaisia tapahtumia sattuu joka 60. vuosi.

Lue myös:

    Uusimmat