Näppärät vinkit kylpyhuoneen puhdistukseen

Kostea ja lämmin kylpyhuone tarjoaa bakteerien ja homeen kasvulle otollisen ympäristön. Mikrobien lisäksi kylpyhuoneeseen kertyy saippuajäämiä ja ihmisistä tullutta likaa. Pöly, lika ja roiskeet näkyvät etenkin kiiltäväpintaisissa laatoissa. Näillä Marthasteward.com -sivuston vinkeillä kylpyhuoneen siivous sujuu helpommin.

Minuutti päivässä

Kylpyhuone pysyy kiiltävänä yksinkertaisilla tekniikoilla. Käytä suihkun jälkeen minuutti siihen, että pyyhit kylpyammeen ja hanat froteepyyhkeellä. Näin poistat saippuakuonaa ja estät mineraalikertymiä syntymästä.

Pysäytä home

Kylpyhuoneen laattojen välinen laasti on huokoista ja se imee öljyä shampoista, hoitoaineista ja saippuoista. Tämä voi johtaa homeen syntymiseen. Home leviää helposti myös isommalle alueelle. Saat homeen irti sekoituksella, jossa on kymmenen osaa vettä ja yksi osa valkaisuainetta. Pese seinät liuoksella, käytä pesemisessä pehmeää harjaa. Poista tämän jälkeen valkaisuaineen jäämät pH-neutraalilla puhdistusaineella.

Suihkuverho siistiksi

Vinyylistä, puuvillasta, synteettisestä kankaasta tai hampusta tehdyt suihkuverhot voi yleensä pestä pesukoneessa kuumalla vedellä ja miedolla pyykinpesuaineella. Kuivata verhot pesun jälkeen nopeasti. Jos et voi pestä verhoa koneessa, pese verho käsin liuoksella, jossa on 10 osaa vettä ja yksi osa valkaisuainetta.

Puhdista myös suihkupää

Jos suihku tukkeutuu mineraaleista, täytä muovipussi laimentamattomalla etikalla ja aseta pussi suihkupään yli, niin että pää on nesteen peitossa. Sulje pussi kuminauhalla. Liuota yön yli. Hankaa seuraavana päivänä suihkupäätä hammasharjalla.

Kylpylelujen puhdistus

Puhdista kylpylelut bakteereista ja homeesta etikan avulla. Täytä ämpäri tai suuri kulho lämpimällä vedellä ja lisää puolikas kahvikupillinen etikkaa noin neljään litraan vettä. Liuota leluja 10 minuuttia ja hiero sitten varovasti sienelä. Anna kuivua. Etikka tunkeutuu lian alle ja toimii luonnollisena desinfiointiaineena.

Käytä lastaa ahkerasti

Pidä suihkuverho levitettynä tangossa, jotta verho kuivuu paremmin. Levitä pyyhkeet esimerkiksi kahdelle koukulle kuivumaan, jotta ne kuivuisivat nopeammin. Pyyhi suihkun seinät lastalla aina käytön jälkeen.

Irrota saippuajäämät

Puhdista saippuajäämät käyttämällä hapanta puhdistusainetta. Sekoita vettä ja etikkaa, käytä tätä liosta säästeliäästi. Käytä käsineitä, kun puhdistat kylpyhuonetta etikalla. Huuhtele kunnolla vedellä jälkeenpäin.

Luonnollisempi vaihtoehto

Kloriitti on vaihtoehto kaupasta saataville wc-pöntön puhdistusaineille. Lisää ¼ kupillinen kloriittia vessanpönttöön, anna vaikuttaa muutama minuutti, harjaa vessaharjalla ja vedä vessa.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja