Nappaa itsestäsi onnistunut kuva – 6 ammattilaisvinkkiä

Jos toista kuvaajaa ei ole lähettyvillä, ja haluaisit ottaa itsestäsi hyvän valokuvan juuri nyt, turvaudu näihin hyviin vinkkeihin. Muutamalla pienellä teolla onnistut loistavan kuvan otossa vaivattomasti.

Sosiaalisessa mediassa olevat ystäväsi ja jopa julkisuuden henkilöt lähettävät itse ottamiaan valokuvia sivustoille. Kaikki kuvat eivät kuitenkaan ole kovinkaan onnistuneita, ja huonon itse räpsäistyn kuvan lisäämällä voit jopa nolata itsesi. Noudata siis loistavia vinkkejä ja saat upeita profiilikuvia vaikkapa omin avuin!

Ota kuva olkapään korkeudelta

Käytit sitten kameraa tai älypuhelinta, et varmasti halua sen vievän päähuomiota kuvasta. Hyvä keino on ottaa valokuva pitämällä kameraa olkapään korkeudella, hieman etäällä kehosta. Yritä pitää kameraa mahdollisimman sivulla, jolloin voit rajata sen jälkikäteen pois kuvasta.

Noudata kolmannesten sääntöä

Valokuvauksen yksi kätevä salaisuus on ammattilaisten käyttämä kolmanneksiin jakaminen. Jaa mielessäsi kuvapinta-ala kolmeen osaan, ja aseta itsesi jommalle kummalle reunalle. Näin et törötä suoraan kuvan keskiosassa, jolloin kuvakin on mielenkiintoisempi.

Lisää kuvaan jotakin tavaraa

Jos olet esimerkiksi rannalla, anna myös veden näkyä kuvassa. Aivan kuten kolmannestenkin käyttö, lavastus saa kuvasta automaattisesti mielenkiintoisemman, etkä vaikuta siltä että kuvailet itseäsi tylsyyden vuoksi.

Käännä päätäsi

Yleisesti ottaen ihmiset näyttävät paremmilta silloin, kun heidän kasvonsa eivät ole luotisuoraan kohti kameraa. Käännä siis päätäsi hienoisessa kulmassa, mutta muista, että katseesi kannattaa kuitenkin olla kohdistettuna kameraan.

Käännä vartaloasi

Jos haluat koko vartalosi ruutuun, käännä lantiotasi tai pidä toista jalkaasi ikään kuin seisoisit varpaillasi. Kulmikas vartalo tuo uutta näkökulmaa kuvaan, etkä poseeraa tavallinen tekohymy kasvoillasi.

Hyödynnä imartelevaa valoa

Kuvaatko ulkotiloissa? Vältä kuvien ottamista ainakaan keskipäivällä, sillä silloin auringonvalo on kirkkaimmillaan ja saattaa ylivalottaa kuvasi. Liian tarkka valo voi myös paljastaa pienimmätkin ihosi virheet.

(MTV3)
Lähde: Cosmopolitan

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja