Nanna Karalahti auttaa vähävaraisia koronakriisin keskellä: "Tiedän, millaista on olla tiukassa tilanteessa"

6:36
Nanna Karalahti antaa vinkkejä vanhemmuuteen MTV Uutisten haastattelussa.

Nanna Karalahti korostaa, että nyt, koronakriisin keskellä olisi hyvä hiljentyä ja opetella läsnäolon taito.

Hyvinvointialan yrittäjä Nanna Karalahti sai viime syksynä idean, hän halusi tehdä aidosti hyvää ja käyttää hyväkseen somenäkyvyyttään. Pienen pohdinnan jälkeen hän päätti aloittaa Instagram-tilillään hyväntekeväisyyskampanjan, jonka avulla vähävaraisten perheiden lapsille annettaisiin liikuntamahdollisuus. Tempaus onnistui ja halu auttamiseen kasvoi.

Nyt, koronakriisin keskellä Karalahti päätti, että haluaa auttaa vaikeassa tilanteessa olevia ihmisiä ruohonjuuritasolla. Hankalassa tilanteessa olevien ihmisten sähkölasku maksetaan.

– Tiedän, millaista on olla tiukassa tilanteessa, sillä en ole itse mistään varakkaasta perheestä, ja olen elänyt aina kädestä suuhun. Jo yhden laskun maksaminen voi saada aikaan ääretöntä iloa, Karalahti kertoo MTV Uutisille. 

Karalahden kautta ei kulje laisinkaan rahaa, vaan hän ainoastaan auttaa apua tarvitsevan ja sitä tarjoavan yhteen. 

– On aivan ihana nähdä, kuinka on olemassa ihmisiä, jotka haluavat auttaa toisia pyyteettömästi. Silloinkin, kun itselläkään ei olisi paljon. Tarkoituksenani ei ole ottaa itselleni mitään kunniaa tässä, minusta on vaan ihanaa, että ihmiset auttavat aidosti toisiaan, hän kertoo.

Karalahden valmennustiimi on myös halunnut auttaa ihmisiä koronakriisin keskellä. Tiimiin kuuluva Oona Kivelä on vetänyt sosiaalisen median kautta lapsijumppaa, sekä karanteenissa oleville senioreille on järjestetty ilmaisjumppaa, joita järjestetään Facebookin välityksellä.

 Mikko Harju on lupautunut tulla myös laulamaan heille, Karalahti vinkkaa. 

Nannan ja hänen aviomiehensä Jere Karalahden sekä heidän lastensa oli tarkoitus lähteä Espanjaan, mutta tilanne muuttui, kun Suomen hallitus laittoi rajat kiinni. Karalahti ei ole kuitenkaan ahdistunut tilanteesta. 

– Olen sopeutujaluonne ja arkemme ei tämän tilanteen myötä niin paljoa muuttunut, sillä vietämme muutenkin aikaa paljon keskenään. Vaikka elämme kriisin keskellä, niin nyt olisi hyvä hetki pysähtyä, ideoida uutta ja opetella läsnäolon taito. Kaikista tärkeintä lopulta on henkinen hyvinvointi, kaikesta muusta maallisesta selviää. 

Koronakriisi ei ole vaikuttanut suuresti Karalahden yritystoimintaan. 

–  Ilman koronaakin vastoinkäymisiä tulee, niin henkilökohtaisessa kuin yrityselämässäkin. Tällä hetkellä minun ei tarvitse pelätä, että saisinko minä lapsilleni ruokaa ja se on tärkeintä, hän kertoo. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja