Nämä tviitit Oulua ja Helsinkiä riepottevista seksuaalirikoksista saivat aikaan somemyräkän: "Varovaisesti uskaltaisin hatusta väittää..."

Oulua ja Helsinkiä riepottelee seksuaalirikosvyyhti, jonka johdosta Suomen poliisi on ottanut teoista epäiltyjä ulkomaalaistaustaisia henkilöitä kiinni niin Oulussa kuin Helsingissä. Tapaukset ovat aiheuttaneet paljon keskustelua menneen viikonlopun aikana muun muassa Twitterissä.

Journalisti-lehden päätoimittajanakin työskennellyt Johanna Korhonen kertoi mielipiteensä Twitterissä lauantaina. Korhonen otti kantaa seksuaalirikosvyyhtiin kommentoimalla, että seksuaalisesta hyväksikäytöstä 83 prosenttia on kantasuomalaisten tekemää. Katso tviitti alta:

Kommentti aiheutti vahvaa eripuraa kanssatviittaajissa. Arvostelevia ja hämmästeleviä vastauksia tuli yksi toisensa jälkeen.

– Kommentista tulee tunne, että puolustelet ulkomaalaisten (pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden) tekemiä hirmutekoja. En ole koskaan törmännyt vastaaviin joukkoraiskauksiin. Seksuaalirikokset ovat lisääntyneet nykyisen pakolais- ja turvapaikkapolitiikan myötä. Pöyristyttävää, eräs totesi.

– Presidentin ja pääministerin viesteistä on selvästi luettavissa, että he tuomitsevat kaikki vastaavat teot, ihan tekijöiden taustasta riippumatta. Tämä vaatii vain tahtoa ymmärtää oikein. Viestisi vähättelee ajankohtaisten tekojen uhrien kokemusta ja oikeutta myötätuntoon, toimittaja Taina Kivelä kommentoi.

Pääministerikin tviittasi

Pääministeri Juha Sipilä kertoi tviitissään olevansa murheellinen tapahtuneista.

Sipilän sunnuntaiaamuna julkaistu tviitti on kerännyt kommenttivyöryn.

– Olisit Juha ajatellut tätä ennen, kuin päästit Suomeen 30 000 tulijaa, eräs kommentoi.

Huomioitu myös ulkomailla

Suomen seksuaalirikostapaukset on huomioitu myös ulkomailla. Brittiläinen mediapersoona Katie Hopkins antoi kantansa Twitterissä Suomen tapauksiin liittyen.

"Vihdoin Suomessa avataan keskustelua sen kasvavasta ongelmasta", Hopkins mainitsee kommentissaan. Hopkins hämmestelee Suomen tilannetta.

– Viisi lasta päivässä EI ole hyväksyttävää! Yksikin lapsi päivässä on liikaa, eräs antoi murtuneen kommenttinsa Hopkinsin tviittiin liittyen.

Sisäministeriön kansainvälisten asioiden yksikön esimies Kalle Kekomäki kommentoi ulkomaalaisten tekemiä seksuaalirikoksia ja nosti sillä somemyrskyn omalla Twitter-sivullaan viikonloppuna.

Kommentti herätti paljon keskustelua, ja on saanut lauantaista lähtien satoja vastauksia.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja