Nämä ovat suomalaisten kesämatkasuosikit – listalla yllätysnimi!

Matkatoimisto Travellink selvitti minne suomalaiset matkustavat tänä kesänä. Suositummaksi matkakohteeksi nousi Tukholma, jonne tehdään määrällisesti eniten matkoja. Eniten suosiotaan kasvatti kuitenkin Istanbul.

Kesän suosituimpien matkakohteiden järjestys on muuttunut selvästi edellisvuodesta. Suosituimmaksi matkakohteeksi nousi naapurimaa Tukholma. Monen vuoden ajan ykkössijaa pitänyt Lontoo on pudonnut sijalle viisi ja kakkossijan Berliini vasta seitsemänneksi. Myös Lissabon, New York ja Praha ovat nousseet suomalaisten suosikeiksi.

Listan yllättäjäksi ja suurimmaksi nousijaksi paljastui kuitenkin Istanbul, jonka matkustajamäärät liki kolminkertaistuivat viime vuodesta.

Istanbul lumoaa eksoottisuudellaan – ja hinnallaan 

Istanbulin suosio selittyy ennen kaikkea hinnalla. Halvat lentoliput ovat seurausta siitä, että yhä useammat lentoyhtiöt ovat ottaneet Istanbulin lentokohdevalikoimiinsa. Päivittäiset lentoyhtiöt mahdollistavat myös lyhemmänkin lomanvieton kaupungissa. Lisäksi Istanbul on iso lentoliikenteen solmukohta, jonka kautta matkaa jatketaan eteenpäin.

Istanbul lumoaa matkailijat myös eksoottisuudellaan. Eurooppalaisen ja aasialaisen kulttuurin risteyskohdassa sijaitseva kaupunki tarjoaa mielenkiintoisia ja monipuolisia elämyksiä. Tässä suurkaupungissa voit nauttia samalla sekä kaupungin hälinästä sekä auringon paahteesta. Matkailijoita ilahduttavat myös basaarien tuhannet kaupat ja historialliset rakennukset.

Suosituimmat kohteet ja nousijat

Tukholma on kasvattanut suosiotaan suomalaisten keskuudessa. Matkailuvaltteina ovat lyhyt matkustusaika ja runsas nähtävyystarjonta. 

Kesän suosituimmat matkakohteet TOP-5 (suluissa edellisvuoden sijoitus)

Tukholma (11)
Malaga (7)
Amsterdam (6)
Barcelona (5)
Lontoo (1)

Kesän nousijat TOP-5 (suluissa prosentuaalinen nousu edellisvuoteen)

Istanbul (191)
Lissabon (165)
Dublin (107)
New York (63)
Riika (47) 

Travellink on Pohjoismaiden johtava nettimatkatoimisto, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa.Travellinkin valikoimaan kuuluu 440 eri lentoyhtiötä ja yli 460 000 hotellia yli 40 000 kohteessa ympäri maailman.

Lue myös:

    Uusimmat