Nämä ovat maailman kalleimpia vaatteita: Voivat maksaa jopa satoja tuhansia dollareita!

Näin maailman kalleimmat vaatteet tehdään 4:06
Katso CNN:n minidokumentti maailman kalleimmista vaatteista!

Minidokumentissa esitellään maailman kalleimpien vaatteita, eli haute couturea.

Haute couture on muodin korkeinta kastia. Vain ani harva vaatemerkki saa kutsua vaatteitaan ja mallistojaan haute coutureksi. Moni pitääkin tätä eliittien muodostamaa muotitalojen ryhmää erittäin eksklusiivisena, johon kuuluminen vaatii tiukkoja sääntöjä.

Haute couture -vaatteita voi hyvästäkin syystä kutsua maailman kalleimmiksi vaatteiksi. Vaatteissa voi olla satojen tuhansien dollareiden hintalappu, koska yhden vaatekappaleen takana saattaa työskennellä viikkojen ajan kokonainen ateljeellinen omien alojensa mestareita. Hurjista hinnoista huolimatta moni uskoo sen olevan parasta, mitä rahalla voi saada. Ammattitaito näkyy lopputuloksessa, mutta muotitalot pitävät tekniikkansa visusti salassa kilpailijoilta ja jäljentäjiltä. Mystiikka on osa maailman kalleimpien vaatteiden tekijöiden habitusta.

Yllä nähtävässä minidokumentissa esitellään, kuinka haute couture valmistuu, kuinka se päätyy supertähtien päälle punaiselle matolle, kenellä on varaa ostaa näitä maailman erikoisimpia, laadukkaimpia ja kalleimpia vaatteita, ja millainen määrä työtä niiden taakse piiloutuukaan.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat