Mainos

Nämä ovat EU:n vauraimmat ja köyhimmät alueet – yllätysalue köyhin

Euroopan unionin varakkain alue on Sisä-Lontoo, jonka bruttokansantuote on 325 PPS:ää, eli 3,25-kertainen verrattuna EU-maiden keskiarvoon.

Tiedot ovat Eurostatin tilastoista ja koskevat vuotta 2013. Luvut on ostovoimakorjattuja, eli ne on muutettu vertailukelpoisiksi poistamalla hintatasojen erojen vaikutus.

Eurostatin ostovoimakorjatun bruttokansantuotteen valuuttayksikkö on PPS (Purchasing Power Standard), jossa EU:n jäsenmaiden keskiarvo on 100 PPS:ää.

Lontoon lisäksi muita varakkaita alueita ovat Luxemburg, jossa BKT on 258 PPS sekä Brysselin pääkaupunkialue, jonka bruttokansantuote on 207 PPS:ää.

Muita 20 rikkaimman alueen listalle nousevia maita ovat Saksa, Alankomaat sekä Itävalta. Tukholman alueella on EU:n seitsemänneksi korkein BKT.

Pääkaupunkiseudun ja Uudenmaan ostovoimakorjattu BKT on 148 PPS:ää, mikä tekee siitä EU:n 23. varakkaimman alueen.

Itä-Eurooppa varallisuuden häntäpäässä

Matalin BKT on Ranskan merentakaisella hallintoalue Mayottella, jossa luku on vain hieman yli neljäsosa keskiarvosta. Mayotte sijaitsee Madagaskarin pohjoisosan ja Mosambikin pohjoisosan välillä.

Alhaista elintaso on myös monilla Bulgarian alueilla, joissa bruttokansantuote on hieman yli 30 prosenttia EU:n keskiarvosta. Muita häntäpäässä edustettuja maita ovat Romania, Unkari sekä Puola.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.