Nämä asiat opit rakkaudesta, kun sinua on petetty

Petetyksi tuleminen sattuu, mutta siitä voi myös oppia paljon.

Sydämen särkyminen sattuu aina, mutta kipu on kahta kauheampi, jos sydänsurujen syynä on petetyksi tuleminen. Onhan pettäminen petos pahimmasta päästä. Se, että olet antanut sydämesi jollekin, joka ei arvosta sitä, tuntuu kamalalta. Saatat pohtia, etkö ollut tarpeeksi. Saatat uskotella itsellesi, että se oli sinun vikasi.

Ajan myötä olo helpottuu, ja huomaat, että kaikesta selviää. Mutta saatat edelleen olla varautunut, etkä luovuta sydäntäsi kellekään enää helposti. Petetyksi tuleminen teki sinusta kuitenkin vahvemman, jopa paremman ihmisen. Ymmärrät paremmin, mitä haluat ja tarvitset parisuhteelta – ja mitä et. 

Nämä kuusi asiaa opit rakkaudesta, kun sinua on petetty

1. Opit, ettei rakkaus ole aina ikuista

On vaikea uskoa, että rakkaus, johon sijoitit itsesi täysin, ei kestäisikään ikuisuutta ja loppuelämää. Kun kumppanisi pettää sinua, termi "ikuisuus" ei tunnu enää uskottavalta.

Ymmärrät, ettei jokainen parisuhde ole SE parisuhde. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö sinun pitäisi etsiä rakkautta. Rakkaus on kaunista, mutta on hyvä tajuta, että voi myös loppua.

Jokaiseen parisuhteeseen pitää mennä ymmärtäen, ettei se välttämättä toimi. Pieni skeptismi on tervettä, naiivius ei kannata.

2. Opit, ettei mustasukkaisuus ole vaarallisin tunne

Jos sinua petetään, mustasukkaisuus saattaa saada sinusta otteen. On helppoa vertailla itseään toiseen ihmiseen, ja miettiä, mitä sinä itse teit suhteessa väärin. Tämä ajattelutapa voi jättää poskesi raidallisiksi kyyneleistä ja olosi tyhjäksi.

Se, ettei kumppanisi voinut olla yksiavioinen, ei johdu sinusta. Se johtuu vain hänestä. Tämä ihminen rikkoi sydämesi, hän ei ansaitse vihaasi, vain sääliäsi.

3. Opit, että ihmiset kykenevät kamaliin tekoihin

Ymmärrät vihdoin, kuinka paljon itsekkyyttä maailmassa on.

Ihmiset kykenevät tekemään anteeksiantamattomia tekoja. Jopa ihmisille, joita he ovat rakastavinaan.

Saatat olla kauhuissasi siitä, mitä ihmiset tekevät toisilleen. Tällainen tuhoisa käytös kuitenkin vain saa sinut nousemaan heidän yläpuolelleen.

Tiedät, että ihmiset voivat olla kamalia, mutta kuulut itse niihin harvoihin hyviin tyyppeihin.

4. Opit, että luottamus on yksi parisuhteen tärkeimmistä asioista

Luottamusta tärkeämpää asiaa ei ole. Ja kun luottamus rikotaan, parisuhde menee palasiksi. Vain luottamuksen ansiosta parisuhde voi toimia.

Jos et luota kumppaniisi, ei suhteelle ole odotettavissa kuin surullinen loppu. 

Kun sinua on petetty, luottamuksesta tulee vaikea pala ansaita. Tiedät, että se on jotain, jonka voi menettää helposti, ja vain kourallinen ihmisiä ansaitsee sen.

Epäröit ihmisten suhteen, sillä et halua satuttaa itseäsi. Mutta se tekee tulevista suhteistasi vahvempia. He, jotka luottamuksesi lopulta saavat, ovat todistaneet ansainneensa sen.

5. Opit, ettei rakkaus aina riitä

Yksi elämän suurista opetuksista on se, että aina ei käy kuin elokuvissa: joskus rakkaus ei vain riitä.

Parisuhteen kukoistamiseen tarvitaan nimittäin paljon enemmän kuin rakkautta. Siihen tarvitaan työtä ja sitoutumista.

Pariskunnat riitelevät. Jotkut hetket ovat kurjempia kuin toiset. Rumia asioita sanotaan toiselle, eikä niitä saa vedettyä takaisin.

Parisuhteen jatkuminen vaatiikin päättäväisyyttä. Et voi vain olettaa, että suhde kukoistaa ilman, että siitä huolehditaan.

Rakkaus on vahva asia, mutta rakkaus yksinään ei suhdetta pelasta. Se vaatii työtä.

6. Opit, kuinka vahva olet

Kun sinua on puukotettu selkään, opit mihin kaikkeen pystyt. Saatat olla haavoilla, mutta et koskaan mene rikki. Pettymys tekee sinusta vahvemman.

Petetyksi tuleminen on kamalaa, mutta se ei tuhoa sinua. Menneisyys muokkaa meitä. Jos pystyt pääsemään yli vakavasta järkytyksestä ja jatkamaan elämääsi, sinä olet se, joka on voittanut taistelun.

Erosta voi oppia paljon – katso video:

Lähde: Elite Daily

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja