Nämä asiat jokainen sarkastinen vanhempi ymmärtää

Sarkastisella vanhemmalla voi olla vaikeuksia lasten kanssa kommunikoimisessa.

Sarkastiset ihmiset eivät voi sille mitään: sarkastiset vastaukset lipsahtavat kielen päältä jo ennen kuin niitä ehtii ajattelemaan. Siksi tällaiset ihmiset ovat pulassa, kun kuvioon lisätään lapsia.

Tunnistatko nämä ongelmat?

1. Nuoremmat lapset eivät ymmärrä sarkasmia, joten suurin osa päivästä kuluu siihen, että nielet kommentteja, jotka ovat jo aivan kielen päällä...

2. ... Ja tämä on erityisen turhauttavaa silloin, kun keksit täydellisen nasevan vastauksen 5-vuotiaallesi, mutta et tietenkään voi sanoa sitä.

3. Kun sitten sanot jotain sarkastista – kuten että rakastat sitä, miten saat toimia lastesi henkilökohtaisen kuskina –, he luulevat, että tarkoitat sitä. "Miten niin et vie minua Liisalle? Sinähän sanoit, että rakastat kuskaamistani!"

4. Koska joudut hillitsemään itseäsi lastesi kanssa, olet ylisarkastinen, kun pääset kommunikoimaan aikuisten kanssa.

5. Puolisosi on erityisen kovilla tässä asiassa, ja kommunikaationne koostuukin suurelta osin hyvinkin eeppisesta sarkasmista kuittausten lennellessä puolin ja toisin.

6. Juhlapyhät ovat sinulle erityisen vaikea paikka, sillä sarkasmin arvoisia asioita olisi paljon (esimerkiksi joulupukki tai pääsiäispupu), mutta sinun oletetaan ottavan nämä asiat vakavasti.

7. Kun lapsesi kertoo sinulle jotain tylsää, kuten toivomastaan lelusta, vastauksesi saattaa kuulosta sarkastiselta, vaikket sitä niin tarkoittaisikaan. "Hienoa."

8. Ajanvietto muiden vanhempien kanssa on riskialtista puuhaa, sillä et tiedä, mistä he loukkaantuvat.

"Tein juuri kodistani lapsiturvallisen."
"Niin minäkin, mutta jotenkin he vain pääsevät sisään!"

9. Olet laukonut niin sarkastisia kommentteja vanhemmuudesta, että ystäväsi eivät uskalla hankkia lapsia.

10. Huomaat, että lapsesi on perinyt sinulta sarkasmin taidon – ehkä turhankin hyvin.

11. Suutut, kun lapsesi pyöräyttävät silmiään sinulle – kunnes tajuat, että he ovat oppineet sen sinulta.

12. Kaikki on lopulta kuitenkin hyvin, sillä mikään ei ole nautinnollisempaa kuin heitellä sarkastisia juttuja lapsensa kanssa – sitten, kun hän on hieman vanhempi.

Lähde: Buzzfeed

Lue myös:

    Uusimmat