Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Nam! Helpolla valmistusmenetelmällä saat supermehukasta naudanfileetä

Julkaistu 08.04.2014 13:46(Päivitetty 08.04.2014 14:06)

Tämä naudanfileen valmistustapa takaa, että fileestä tulee hyvin mehukas. Filee kypsennetään ensin miedossa lämmössä, jonka jälkeen liha marinoidaan.

Keittiömestari Aki Wahlman vinkkaa totutusta poikkeavan valmistusmenetelmä naudan fileelle. Lopputuloksena saadaan Wahlmanin mukaan kauniin roseen väristä lihaa, joka on taatusti mehukasta ja aromikasta. Valmistusmenetelmän salaisuus on se, että liha marinoidaan vasta paistamisen jälkeen.

– Jos liha marinoidaan etukäteen, niin marinadin suolat imevät mehuja lihasta ja happo kovettaa sitä. Marinoitu liha onkin rakenteeltaan usein kova. Tässä reseptissä hyödynnetään nyt sellaista taktiikkaa, että ensin kypsennetään se liha matalassa lämmössä uunissa.

– Tämän jälkeen liha laitetaan kuumana paistopussiin ja päälle kaadetaan marinadiliemi. Paketin annetaan maustua seuraavaan päivään jääkaapissa. Marinadiliemi maustaa jo kypsennettyä lihaa ja lientä ei tarvita niin hirveästi. Liemi toimii samalla myös kastikkeena, Wahlman selventää.

Naudanfilee Pimento-marinadissa

Marinadi:
2 dl rypsiöljyä
1/2 dl makeaa chilikastiketta
1 rkl pimentotahnaa
1/2 dl soijaa
1 rkl ruokosokeria (Dansukker)
2 murskattua valkosipulia
1 rkl tuoretta rosmariinia
1/2 tuoretta chiliä ohuina viipaleinta

Naudan fileepaisti:
Kokonainen naudan ulko- tai sisäfilee
Ripaus suolaa
Pippuria myllystä

Lisäksi: 2 kpl paistopussia (Look), tuorekelmua, paistomittari

Marinadin valmistus:

Sekoita kaikki ainekset keskenään pienessä kulhossa ja peitä tuorekelmulla. laita odottamaan jääkaappiin seuraavaa työvaihetta

Paistaminen:

Hiero fileen pintaan suolaa ja pippuria. Laita filee paistopussiin, sulje pussi ja leikkaa kulma auki kuumalle höyrylle. Työnnä paistomittari lihaan pussin läpi lihan paksuimpaan kohtaan. Aseta liha paistopussissa uuninkestävälle vuoalle ja kypsennä uunin keskitasolla 90 asteessa niin pitkään, että lihan lämpötila näyttää mittarissa 56 astetta.

Marinointi:

Laita kypsennetty liha uuteen paistopussiin heti uunista ottamisen jälkeen ja kaada päälle marinadi. Sulje pussi tiiviisti pussinsulkijalla ja kääntele pussia, jotta marinadia on lihan pinnassa kauttaaltaan. Anna maustua 3-4 tuntia jääkaapissa.

Ota marinoitunut liha pussista ja säilytä käyttämäsi marinadi. Leikkaa fileestä siivuja tarjolle ja valuta marinadia muutama ruokalusikallinen siivujen päälle. Tarjoa lisäkkeenä uunissa paistettuja juureksia.

(MTV LIFESTYLE)

Lisää aiheesta:

Maaginen marinadi lihalle: "Lopputulos täysin vastustamaton"Porsaankylkeä vietnamilaisittainPaahdettu kana perulaisittain korianterikastikkeen keraUunissa gratinoitu parmesaanikanaGrillattu porsaan poski ja pluma paprikapyreen ja yrttivinegretin keraPeltilihapiirakka huippukokin versiona
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 11:38
    Ravitsemus

    Tietyllä ruokavaliolla merkittävä vaikutus: Pilottitutkimus havaitsi laskun masennusoireissa

  • 08:44
    Halpa vs. kallis

    Halvat bolognese-valmisateriat yllättivät makutestissä – voittajasta ei epäselvyyttä

  • 06:49
    Niksit

    Maarit testasi eri keinoja päästäkseen eroon banaanikärpäsistä – yksi kikka oli ylivoimainen

  • Eilen19:09
    Terveys ja hyvinvointi

    Kärsitkö matkapahoinvoinnista? Yllättävä keino voi helpottaa oloa

  • Eilen17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta