Nälkäisille metsänasukeille pudotetaan porkkanoita helikoptereilla Australiassa – maastopaloissa kuollut jopa miljardi eläintä

1:54
Katso videolta, kuinka juureksia pudotetaan eläimille Australian maastopalojen keskelle.

Viranomaiset ovat toimittaneet ruokaa metsäpalojen runtelemien alueiden eläimille Uuden Etelä-Walesin osavaltiossa Australiassa.

Tonneittain porkkanoita ja bataatteja on pudotettu helikoptereilla ilmasta käsin useissa kansallispuistoissa.

Ruoka on tarkoitettu uhanalaisille eläinlajeille, kuten alueella asustaville vallabeille. 

Kengurueläimiin kuuluvat vallabit ovat hyviä selviytymään maastopaloista, mutta ne eivät palojen vuoksi saa kasvistosta tarvitsemaansa ravintoa. 

Jopa miljardi kuollutta eläintä

Sydneyn yliopiston ekologi arvioi, että Australian maastopaloissa on tähän mennessä kuollut yhteensä yli miljardi eläintä. Uuden Etelä-Walesin osavaltiossa vastaava luku on noin 800 miljoonaa.

Lukuun sisältyvät nisäkkäät, linnut ja matelijat. Luku ei sisällä lepakoita, sammakkoeläimiä, hyönteisiä tai muita selkärangattomia.

Useiden eläinlajien pelätään kuolevan sukupuuttoon maastopalojen seurauksena. Lisäksi metsien palautumisessa voi kestää jopa vuosikymmeniä.

Uhriluku kasvaa

Perjantaina uutisoitiin, kuinka kovat tuulet ja helle saivat kaksi suurta maastopaloa yhdistymään 600 000 hehtaarin kokoiseksi jättipaloksi Victorian osavaltiossa.

Maastopalojen kuolonuhrien määrä nousi sunnuntain vastaisena yönä 28:aan, kun kokenut palomies menehtyi sammutustöissä.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja