Näkyykö pettäminen naamasta? Tuore tutkimus paljastaa

Tuoreen tutkimuksen mukaan ventovieraat osaavat päätellä, jos parisuhteessa on ollut ongelmia pettämisen vuoksi.

Personal Relationships -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan ventovieraat pystyivät havaitsemaan, jos joku oli pettänyt omaa kumppaniaan.

Kyseiseen tutkimukseen otti osaa yli viisikymmentä opiskelijaa. He kuvailivat tutkijoille itseään ja omaa parisuhdettaan. Tutkimuksessa kuvattiin myös pariskunnista lyhyet videopätkät, jossa he suorittivat eräänlaista piirrustustehtävää. Tämän jälkeen kuusi ulkopuolista henkilöä katsoivat videon ja arvioivat pariskuntia.

Kyseisen tutkimuksen aikana ventovieraat pystyivät todentamaan pariskunnat, joiden suhteessa oli koettu pettämistä.

Kyseinen tutkimus toistettiin uudelleen vielä yli 40 muun opiskelijapariskunnan välillä. Tällä kertaa kiinnitettiin erityishuomiota myös niihin tekijöihin, jotka saivat ventovieraat epäilemään pettämistä. Jälleen kerran ventovieraat pystyivät toteamaan, missä parisuhteissa oli petetty.

Videopätkiä katsoneet henkilöt kertoivat huomanneensa, jos toinen kumppaneista ei vaikuttanut kovinkaan sitoutuneelta suhteeseen. Tämä olikin yksi niistä tekijöistä, joka antoi olettaa parisuhteessa olleen vaikeuksia juuri pettämisen kanssa.  

Tutkijat kuitenkin huomauttavat, että tutkimuskohteita ei ollut kovinkaan suuri määrä. He myös muistuttavat, että tutkimuksessa tutkittiin ainoastaan opiskelijapariskuntia, joten ei voida suoraan sanoa saataisiinko samankaltaisia tuloksia esimerkiksi pitkään avioliitossa olevilta tutkimuskohteilta.

Lue myös:

    Uusimmat